Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бившият pейнджъp, който cтpоши вpата на колежка, се изправя отново пред съда. Той я бе задушил и затворил в ракла Убитата Десислава Снимка: Фейсбук

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Светослав Каменов (43 г.) за това, че на 29 ноември 2018 г., в землището на град Сопот, област Пловдив, умишлено е умъртвил 40-годишната Десислава Стоянава, като убийството е извършено с особена жестокост. Това съобщиха от прокуратурата на Република България.

Двамата се познавали от 2001 г. Те служили в българската армия – във военно поделение в Карлово. Поддържали колегиални отношения. По-късно Светослав Каменов отишъл да работи в друг град като военен инструктор. Няколко години по-късно той напуснал армията и през 2016 г. се върнал да живее в Сопот. През 2018 г. жената и мъжът се свързали в социалните мрежи и подновили контактите си. Те имали само приятелски отношения. Обвиняемият помагал на Десислава Стоянова във връзка със задочното й обучение в сержантски колеж. В средата на ноември 2018 г. пострадалата споделила на Каменов, че лекият й автомобил фиат "Брава" бил повреден. Той предложил тя да му даде колата, за да я прегледа и ако има възможност да я ремонтира. Жената предала колата си. След като отстранил повредите, обвиняемият тествал автомобила, но двигателът се повредили и колата не можела да се движи на собствен ход. Обвиняемият преценил, че колата е амортизирана и ремонтът ще струва по-скъпо от нея. Затова решил да я предаде за старо желязо в пункт за вторични суровини и да запази парите за себе си. За намерението си, обаче, не съобщил на собственичката.

На 22 ноември 2018 г. той откарал автомобила до пункт за старо желязо и за него получил 331 лева. На 29 ноември 2018 г. обвиняемият се свързал с Десислава Стоянова и заявил, че колата е ремонтирана и ще може да си я вземе. Тя отишла в обитаваната от Светослав Каменов едноетажна къща в землището на Сопот. Там обвиняемият й съобщил, че възникнала повреда в колата, която не можел да отстрани, поради което я предал в пункт за вторични суровини.

Двамата се скарали по този повод, като по време на скандала обвиняемият нанесъл удар в лицето на жената, започнал да я души с ръце и я притиснал в областта на гръдния кош. Стоянова изпаднала в безпомощно състояние. За да прикрие следите, Каменов поставил тялото на Десислава в раклата на ъгловия диван в стаята, където се намирали, затворил седалката и завил с отвертка болтовете към нея, за да възпрепятства свободното отваряне. Според съдебномедицинската експертиза там е настъпила биологичната смърт на Стоянова - вследствие на задушаването й с ръце от обвиняемия и липсата на кислород в раклата.

След това той напуснал къщата, като е бил задържан от органите на МВР на 8 декември 2018 г. При извършения оглед на местопроизшествие е посочил на полицейските служители мястото, където бил поставил тялото на Д.С.

По делото са изготвени множество експертизи, разпитани свидетели, иззети веществени доказателства и др. Обвиняемият Светослав Каменов е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража".