Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Принцеса Даяна и принц Чарлз Снимки: Ройтерс
Принцеса Даяна и принц Чарлз Снимки: Ройтерс

Принцеса Даяна и принц Чарлз бяха център на огромна медийна буря, когато двойката вдигна сватба. Но дори преди брака, Даяна и Чарлз бяха наблюдавани отблизо, както от кралското семейство, така и от медиите.

Британското издание "Експрес" твърди, че преди сватбата и двамата не са били щастливи, а Даяна често е била пренебрегвана от принца на Уелс. Оказва се, че принцеса от Монако предупреждава Даяна, че след като се омъжи за Чарлз, нещата ще се влошат още повече.

По време на прием Даяна разказала на принцеса Грейс Кели за всички проблеми, свързани с Чарлз, както и за натиска на пресата. Тогава Кели казва на принцесата на народа: "Ще стане много по-лошо".

Преди приема принцесата и принцът на Уелс имали спор за черна рокля, която Даяна искала да носи, но Чарлз смятал за твърде неподходяща. Тя била дело на семейството дизайнери Дейвид и Елизабет Еманюел. Именно те ушиват и запомнящата се сватбена рокля на принцесата, която е с 10 000 перли и шлейф, дълъг 7,62 м.

 Антъни Холдън, автор на една от биографиите на Даяна, описва скандала по следния начин: "Чарлз протестираше, обяснявайки, че деколтетата са неподходящи за членове на кралското семейство. Черният цвят, който беше един от любимите на Даяна, принцът на Уелс смяташе, че се носи по време на траур. Тя беше обляна в сълзи и обясняваше, че няма нищо друго подходящо за случая."

Даяна е първата кралска булка, която получава платена работа, когато се омъжила за принц Чарлз, а Кейт, херцогинята на Кеймбридж - първата, получила висше образование.