Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДПС никога не го е изключвало и той не е напускал партията

Движението държало на него заради огромния му политически опит

Влиза ли отново в политиката бившият заместник-председател на ДПС и на парламента Христо Бисеров, след като беше оправдан окончателно на три съдебни инстанции? През 2013 г. прокуратурата повдигна обвинения срещу него за неплатени данъци, нарушения на валутния закон и невярна декларация пред Сметната палата.

За пране на пари и нарушение на банковото законодателство бе разследван и доведеният му син Ивайло Главинков, но делото срещу него бе прекратено поради липса на доказателства. Затова той успя да осъди прокуратурата за незаконно повдигнати обвинения.

Бисеров се връща в ДПС след оправдателната присъда на Върховния касационен съд от декември 2016 г.

“Нека да бъдем наясно,

г-н Бисеров

никога не е бил изключван от ДПС

Членството му в партията беше временно замразено. Възстановено беше веднага след приключване на съдебната сага срещу него. Нека да спрат манипулациите в обществото, с които се уронва авторитетът му на политик и изявен парламентарист”, заяви пред “168 часа” член на централното ръководство на партията и отказа коментар дали делата срещу него са били политизирани.

Той уточни, че ДПС особено държи на Бисеров заради огромния му политически опит. Бившият заместник-председател разбира от партийно строителство, отлично познава структурите в страната и би могъл да бъде много полезен. Именно затова му е гласувано доверие от партийния елит.

Заради опита и рутината на Бисеров в провеждането на предизборни кампании лидерите на партията го изпращат в Шумен, за да подготви и проведе кампанията на кандидата за кмет Четин Казак. Идеята е той да спечели кметското място по модела на Кърджали, където представителят на ДПС управлява вече пети мандат.

“Почетният председател на партията

д-р Ахмед Доган одобри от раз нашето предложение за Бисеров

и го прие като рационално, тъй като той има изключителна партийна практика, на която могат само да ни завиждат други формации”, обясни нашият източник.

Самият политик познава отлично шуменската структура, бил е народен представител от този край. Познавал много отблизо и проблемите на хората в региона. Ползва се с добра репутация сред местните хора.

“Бях поканен от шуменската организация на ДПС. И лично от кандидата за кмет Четин Казак. Всичко беше съгласувано с централното ръководство”, заяви пред “168 часа” Христо Бисеров.

Завръщането на политика отново в редиците на партията активисти от Шумен определиха като сюрприз.

“Голямата изненада на тези избори - специален гост, изпратен от централата, е г-н Христо Бисеров”, обяви по време на предизборна среща в един от най-големите квартали на града водачът на листата със съветници Сунай Садък.

“Моята роля тук

е помощна

Ние в ДПС много добре знаем какви са функциите на местната власт за разлика от други партии, които си отидоха. Ярък пример за това е НДСВ. В този смисъл не са добре нещата и при СДС.

Местната власт е кореновата система на партията. Каквото е коренът за дървото, това е и местната власт за партията”, заяви Бисеров пред многобройната аудитория и екип на Централния предизборен лъч начело с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

“Бисеров е ярък пример,

че когато си на висока позиция - зам.-председател на Народното събрание и зам.-председател на партията, идва един момент, когато отново си на терен като редови член и отново си вършиш отлично работата. Г-н Бисеров е реален, жив пример”,каза с видимо удовлетворение пред препълнената зала Карадайъ. Според него различните времена изискват различни подходи. И всеки трябва да е адекватен на времето. А времето може да каже: “Сега малко на резервната скамейка, друг път си централен нападател”. Няма място за сърдене.

Неизвестен факт от биографията на лидера Карадайъ е, че той е започнал политическата си кариера в партийната йерархия от Шумен, където е избран за лидер на националната младежка организация.

“Бисеров е изпратен в Шумен да подкрепи местната организация, в която днес има известно напрежение.

Това трябва да

се тушира

в името на силната кандидатура на кандидата за кмет Четин Казак”, твърдят активисти на ДПС. Не са забравили прозвището му Сивия кардинал на СДС, където той беше главен секретар.

Според тях структурата, която допреди години

се ползвала с авторитет

и била монолитна, е събрала на евроизборите около 2000 гласа в община Шумен. А централното ръководство е било недоволно от този крайно негативен резултат. При положение че преди години от община Шумен ДПС е печелило на местни избори над 5000 гласа, на последните евроизбори данните са повече от критични – едва 2000 гласа. Местни лидери се замислиха дали да не последват оставки, тъй като ДПС бе първа политическа сила в областта.

“В Шумен има

неизползван потенциал,

който трябва да се усвои изцяло. Именно затова сме преценили да приложим друг подход”, обяви ДПС лидерът Мустафа Карадайъ.

За прилагане на модела от Кърджали с налагане на успешен и авторитетен кандидат с цел загърбване на стереотипа „етническо гласуване” заговориха депутати и активисти на движението в Делиормана.

Ексклузивно интервю с Христо Бисеров, четете в печатното издание на "168 часа".