Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Това, което не знаете за горещия “Референдум” по БНТ 1, е, че след предаването, когато Волен Сидеров, персоналният му гримьор и момичетата на късмета, които довел там като публика, напуснали сградата на телевизията, хората от екипа са принудени да останат, за да пишат обяснения за инцидента в студиото по настояване на полицията.

Получило се точно като в престъпно-правосъдния свят на България, където законът и държавата по правило толерират лошите и репресират допълнително жертвите. Защото така е по буквата на закона. Защото така е по-лесно. Защото така е по-спокойно, по-комфортно и по-безопасно.

Тук няма да ви занимавам с изявата на Волен в ефир. Тя не бе изненада за никого. Можеше да коментираме нещо, ако униформените служители му бяха подали дрегер, но те бяха по-любезни с него от стюардесите в бизнес класата на презокеански полет, понеже има имунитет.

Не знам за тези от вас, които са гледали предаването, но аз лично в един момент, когато напрежението достигна своя пик, започнах да се оглеждам с голям интерес колко мъже има на масата в студиото. И при физически присъстващи четирима видях само един – зам.-председателя на предизборния щаб на НФСБ Стефан Иванов.

Той единствен се държа мъжки, като опита да защити от агресията и обидите водещата и дамите на масата. Човекът от ВМРО беше почти на нивото на Волен, дори накрая напусна ефира. Двамата само не се сбиха в студиото като две момичета от агитките на “Атака” и ВМРО, които се хванали здраво за косите пред сградата отвън веднага след предаването.

Марешки, при все че присъстваше безучастно от самото начало, накрая удобно упрекна телевизията за скандала и липсата на достатъчно време да разкаже колко нови евтини бензиностанции ще открие предизборно в страната. А представителят на ДПС... ако не беше представен в началото, нямаше да разбера изобщо, че е там – по-тих от климатика в студиото, по-незабележим от хората в публиката от последния ред.

Всъщност истинските мъже в последния брой на “Референдум” бяха дамите. Водещата Добрина Чешмеджиева, която се справи перфектно при този безпрецедентен натиск и стрес в ефир, без в същото време да остане длъжна на хиперактивния гост.

Както и Деница Златева от БСП и Даниела Дариткова от ГЕРБ, които съумяваха хладнокръвно да водят разговор и да бъдат разбиращо любезни с депутатския имунитет, който им говореше на “ма”.

Много жалко за мъжете жени на масата в студиото.

Много жалко и за полицаите...