Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владислав Горанов СНИМКА: Архив
Владислав Горанов СНИМКА: Архив

Две са сигурните неща за бюджетната рамка за 2020 година. Това са 10% увеличение на заплатите в бюджетната сфера, както и продължаване на стратегията за удвояване на учителските заплати. Тя ще се движи и в новия бюджет. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов след заседанието на Министерския съвет.

Той каза още, че е твърде рано да се коментира рамката за догодина и припомни, че срокът на правителството е края на месеца и че предстоят разговори с министерствата за уточняване на позициите.

Отчетът за септември показва 150 милиона надвишаване на приходите над разходите, което пък прави малко над 1,2 милиарда лева излишък.

Горанов обаче уточни, че обикновено инвестиционните разходи се струпват в края на годината , "така че очакваме бюджетът да не ни изненада в отрицателен аспект. Горе-долу се движим в рамката, която приемаме с актуализацията".

На въпрос на журналисти за поведението за лидера на "Атака" в предаването "Референдум" на БНТ Горанов заяви, че за него то е неприемливо и че не може да похвали такова поведение, в която и да е медия, още повече в национална. Но всеки носел отговорност за държанието си.

Не е било обсъждано обаче Коалиционното споразумение. "Нищо не налага да дестабилизираме държавата.

По-рано и министърът на туризма Николина Ангелкова заяви в отговор на журналистически питания, че поведението на Сидеров е недопустимо.