Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владислав Горанов СНИМКА: Архив
Владислав Горанов СНИМКА: Архив

Бюджетът за тази година се изпълнява в приетата рамка

Поведението на Волен Сидеров не е повод да се разглежда коалиционното споразумение. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов, предаде БГНЕС.

Лидерът на „Атака” провали предаването „Референдум” по БНТ във вторник с непристойно поведение, език и нарушавайки подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение за участия в обществената медия по време на предизборната кампания.

Според финансовия министър с такива реакции няма нужда излишно да се клати държавата.

Поведението на Волен Сидеров е недопустимо, заяви от своя страна и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Веднага след предаването във вторник от БНТ излязоха с декларация, с която заклеймиха грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение от лидера на “Атака” Волен Сидеров. Ръководството на БНТ декларира, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните действия по време на предаването.

От БНТ припомнят, че участието в предаването “Референдум” на 01.10.2019г. на господин Сидеров е в качеството му на председател на ПП “Атака “и ръководител на предизборния щаб. Заради това отношение БНТ ще предложи на ЦИК и СЕМ да изключат от споразумението ПП “Атака” и тя да няма безплатни и платени участия в БНТ.

“Надяваме се също и политиците в НС да се дистанцират от поведението на Волен Сидеров”, заявяват още от обществената медия.

За септември има превишение на приходите над разходите с около 150 млн. лева. Това увеличава общото повишение на приходите над разходите за деветмесечието до малко над 1,2 млд. лева, каза още министърът на финансите Владислав Горанов пред БТА в Министерския съвет.

Финансовият министър уточни, че повечето разходи "са струпани в края на годината". Въпреки това той очаква бюджетът да се изпълни нормално. "Горе-долу се движим в рамката, която приехме с актуализацията", заяви Владислав Горанов.

Той добави, че все още е рано да се обсъждат детайлите на бюджета за 2020 г. Предстои да се проведат разговори с отделните министерства. Той изтъкна, че ангажиментът за увеличение на заплатите в бюджетната сфера с 10 процента е намерил място в проекта на новата рамка. Стратегията за удвояване на учителските заплати също ще се придвижва в новия бюджет. "Т.е. това са двете сигурни неща, които ще видите в новия бюджет. Но наистина е твърде рано. Срокът на правителството е до края на този месец", каза Горанов.