Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Да предупредя членовете на Консултативния съвет по темата Македония. Ако вземат решение и утре България в изолация, сама откаже да гласува и блокира поканата за Северна Македония за ЕС, ще направим най-голямата грешка в най-новата си История. Признахме Македония първи, не направихме нищо, за да капитализираме това предимство, не построихме магистрали, ЖП линии, не направихме бизнес експанзия, не отворихме мостове и сега се запънахме, когато е късно. Ако сме имали нещо против е трябвало да бъде в рамките на дискретна процедура през ЕК да им се отлага датата.

Изобщо ако искаме да спечелим Северна Македония, трябва "мека" политика на постоянно нарастване на взаимозависимостите, и най-вече България да се превърне в притегателен пример за благоденствие и сигурност. Насила няма как ни обичат.

Трябва да е ясно - колкото и да не ни се иска да признаем - Северна Македония има своите интереси. Дори Гоце Делчев да се е определял за българин, неговата кауза е била автономна Македония, в която освен българи са живели и много други националности. И тази кауза с времето, особено при Югославия, е добила самостоятелно значение.

Можем и да не спираме поканата с декларация, но се страхувам че ВМРО ще търсят предизборни дивиденти.

Обществото е тотално объркано, защото лесно се пали по темата "обиждат ни".

Но зад това се крият егоистични интереси на едни политици, за които заповедите на Москва да спрат Северна Македония са по-важни и други, които правят бизнес с българските паспорти.

*Коментарът е от фейсбук