Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Оставам в БНР, няма да се откажа сама от работата си. След такава криза обаче все по-малко хора ще рискуват да задават въпроси, защото знаят какво може да им се случи. Това каза в ефира на "Тази събота" журналистката Силвия Великова, която беше свалена от ефира на програма "Хоризонт", а след това отново върната като водещ.

През последните няколко седмици БНР премина през силна турболенция. Журналисти свидетелстваха пред СЕМ за вмешателство в работата им, за открита цензура и за разговори, изпълнени със заплахи. За няколко часа "Хоризонт" замлъкна по неясни засега причини. Вчера Комисията за регулиране на съобщенията глоби БНР за тишината в ефира.

"Усещането "да си задраскан" е ужасно, много е обидно. В рамките на няколко часа ту плаках, ту се смях истерично. Започнаха да пишат колеги и разбрах, че е имало смисъл това, което правя. Получих голяма подкрепа”, разказа Силвия Великова.

"Очевидно СЕМ ще направят това, срещу което като съдебен репортер многократно реагирам, а именно всичко в тази държава да се решава от прокуратурата”, допълни тя.

Великова заяви, че остава актуален въпросът защо е била върната на работа след обаждане на премиера Бойко Борисов, ако нейният генерален директор не е под натиск.

"Политиците имат нужда не от държачи на микрофони, а от хора, които да ги поставят в некомфортна среда и да им задават въпроси. Иначе няма нужда от нас. Казусът ни дава шанс да се опитаме да се измъкнем всички заедно от ситуацията, която ни е поставила там, където сме”, каза още Силвия Великова.