Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Решението е на шефа на съюза на съдиите и двама негови колеги

Австралиецът Джок Полфрийман, който излежава у нас присъда за убийството на студента Андрей Монов, излиза на свобода. Решението е на тричленен състав на Софийския апелативен съд с председател Калин Калпакчиев, който е и шеф на Съюза на съдиите, и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева.

Преди време Софийският градски съд отказа да пусне предсрочно на свобода Полфрийман, защото все още не се е поправил. Той обаче обжалва.

Апелативните магистрати обаче намерили жалбата му за основателна и Полфрийман може да излезе на свобода. В случая били налице законовите основания за предсрочно условно освобождаване.

Бащата на убития от Джок Полфрийман студент Андрей Монов - Христо Монов, призова Калин Калпакчиев публично да обясни решението да пусне предсрочно убиеца на свобода.

Нека обърнем схемата. Когато се случи нещо скандално и обидно за държавата ни, не ние, жертвите, адвокатите ни или прокуратурата да коментираме. Нека да говори съдията, който е взел решението, каза пред "24 часа" Христо Монов.

"Доколкото знам Калпакчиев е доста медийно активен, значи може да говори пред медиите. Тогава нека излезе и защити решението си. Може пък да ни убеди, че е бил прав и ние да му повярваме”, каза с болка Монов. Той е известен психолог и бивш депутат от левицата.

Христо Монов на едно от шествията в памет на Андрей Монов
Христо Монов на едно от шествията в памет на Андрей Монов