Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бащата на Пилето и съпругата му имат еднакви права върху парите

В най-тежките мигове за едно семейство, когато член на фамилията закъса със здравето, винаги изниква въпросът за парите. Наред с уплахата и отчаянието близките са принудени да мислят и за чисто битовите препятствия - как да бъдат платени скъпите медицински процедури, колко ще струва новото лечение и дали има възможност да се пътува до чужбина, където дават повече надежда.

Любимите хора на Михаел Шумахер в нито един момент не се сблъскват с подобни проблеми, след като пилотът удари главата си в камък на 29 декември 2013 г. До онзи фатален миг най-успелият във Формула 1 работеше като булдозер, за да осигури спокойни старини.

Шуми на няколко пъти решаваше да се отказва, но изгодните финансови оферти го връщаха на пистата.

Когато наистина реши да каже край през 2013 г., той вече беше натрупал огромно състояние. Още през 2017 г. сп. "Форбс" изчисли, че германският спортист е натрупал 1 млрд. долара по време на величествената си кариера. Парите са идвали и от заплати, бонуси за световните титли, рекламни договори и отчисления от продажба на артикули с неговия лик.

Шуми обичаше да казва, че парите никога не са били основен мотив за неговия път към върха.

Той обичаше да побеждава, радваше се на обичта на хората и сякаш се зареждаше от целия този водовъртеж, който го беше погълнал в славните години. Един миг невнимание го лиши от всичко и Шумахер, макар и жив, сякаш изчезна от лицето на земята.

Парите му обаче си останаха в банковата сметка и със сигурност помогнаха на съпругата му Корина да посрещне безпроблемно всички важни въпроси, които се явиха след инцидента. В първите най-тежки мигове на сцената се яви и бащата на Михаел - Ролф Шумахер, който също се нагърби с нелеки задачи.

Таткото на Шуми и снаха му Корина започнаха да действат като тандем в харченето на състоянието му от 1 млрд. долара. В следващите години семейството бе принудено да похарчи страшно много пари за лечението на Пилето. Експерименталните процедури, консултациите със светила в световната медицина и ежедневната рехабилитация на обездвижения пациент до този момент струват не по-малко от 220 млн. долара.

Толкова солидни харчове изискват перфектно счетоводство и това налага най-близките хора на легендарния пилот да изяснят въпросите около попечителството върху богатството му.

Още през 1992 г. Михаел и баща му посещават уважаван адвокат, където набиращият популярност пилот във Ф 1 издава генерално пълномощно на своя създател да го представлява финансово до края на живота му, но и след това, ако се случи нещастие. По това време Шуми вече е гадже с Корина, но двамата все още не са сключили брак. Богатият спортист обаче не прекратява пълномощното дори и след като се врича във вечна любов на своята Корина. За сметка на това някъде около 2012 г. той прави завещание, в което оставя почти цялото си богатство на жената и децата.

След инцидента във Френските Алпи г-жа Шумахер се явява в съда и успява да си издейства пълен контрол върху богатството на своя съпруг.

С едно малко условие. Тя не може да продава и купува скъпи имоти от името на мъжа си, без да е получила разрешението на швейцарска държавна служба, която брани правата на хора в положението на Михаел Шумахер. Поне според швейцарските медии бащата на Шуми и снаха му до този момент не са имали конфликт относно това как да се харчи неговото богатство. Корина Шумахер продаде самолета на съпруга си, освободи се и от други скъпи негови играчки, които очевидно никога повече няма да са му нужни. Повечето от приходите отидоха за лечение и за изкупуването на десетки декари земя около швейцарското им имение. Липсата на любопитни съседи е една от малкото екстри, за които съпругата на Шуми плати прескъпо. Другата е шикозното имение на остров Майорка, което Корина купи от боса на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес. Г-жа Шумахер плати 30 млн. евро на предишния собственик.

Перес навремето купува имението за своята съпруга Мария Анхелес Сандовал. Двамата прекарват там много щастливи мигове, докато през 2012 г. любимата на футболния бос не умира внезапно, въпреки че преди това три години се бори успешно с коварна болест. С гибелта на неговата любима умира и радостта на Перес да посещава красивото имение и той решава, че е време да се освободи от него.

Докато се подготвяше сделката, се намериха критици, които да обвинят Корина Шумахер, че е започнала да пилее безразсъдно парите на своя съпруг. По стар обичай тя запази мълчание. Близки до семейството коментираха, че имението е избрано от съпругата на Пилето не само заради гледките и удобствата, но и заради подходящото му разположение да бъде защитено от папараци и любопитни безделници. А може би зад покупко-продажбата се крие и някаква доза романтика.

Навремето пилотът притежаваше имот в Майорка, където двамата с Корина прекарват немалко щастливи мигове. Кой би могъл да обвини жена му, че е платила прескъпо, за да се върне отново на романтичния остров и да съживи спомените, които са единственото останало от любовта й с Михаел.