Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДЕБЮТ: Пацини (вляво) спаси “Интер” срещу “Палермо” с два гола и изработена дузпа.
ДЕБЮТ: Пацини (вляво) спаси “Интер” срещу “Палермо” с два гола и изработена дузпа.
"ИМАМЕ спасител и най-сетне той е италианец", радваха се феновете на "Интер" след последния кръг в Серия "А".
Милионерите от шампионския тим едва не докараха до инфаркт своите запалянковци след драматичния успех над "Палермо" в първенството.
Героят на вечерта Джампаоло Пацини влезе като резерва на полувремето при 0:2, вкара два гола и
изработи дузпа
за победното попадение на Самюел Ето'О. Магическите 45 минути на новото попълнение, което се присъедини към тима преди броени дни за 12 млн. евро от "Сампдория" и запази шансовете на тима за титлата.

"Имахме превъзходство, но за пореден път срещнахме проблеми с отбелязването - каза след мача наставникът на "Интер" Леонардо. - "Палермо" са силен тим, но сега ни очаква още по-сериозно изпитание срещу "Рома".
Вече загубихме веднъж
от тях през този сезон. Те не започнаха добре, но сега са в отлична серия. Играят прекрасен футбол и няма да ни бъде никак лесно."

"Рома" записа пет победи и една загуба в последните си шест мача за първенството преди междинния кръг през седмицата. Серията ги изкачи на пето място в класирането. Столичани имаха 38 точки. С толкова е и "Интер". Двата клуба изоставаха на 9 т. от лидера "Милан" преди междинния кръг, но имат и
мач по-малко
Прекрасната форма на "вълците" пролича и в последните две дербита. "Рома" прегази последователно за Купата на Италия градския съперник "Лацио", а след това се справи със закъсалия "Ювентус".
"Победихме велик отбор - похвали своите футболисти президентката на "Рома" Розела Сенси след триумфа над "Ювентус". - Клаудио Раниери е прекрасен човек. Изпитваме
удоволствие
от избора, който направихме."

Под ръководството на италианеца "вълците" бяха на крачка от титлата през миналия сезон. Столичани водеха в класирането пет кръга преди края, но бяха задминати от "Интер" с Жозе Моуриньо. В момента залогът пред "Рома" е още по-сериозен. Американска инвеститорска компания
е на път да купи
тима. Цената ще бъде по-висока, ако резултатите на отбора през сезона са добри. Новите купувачи имат дялове в английския "Ливърпул" и в бейз-болния "Бостън ред сокс".

"Рома" направиха невероятна серия през миналия сезон, когато
над 20 кръга
нямаха загуба - допълни Леонардо. - Сега отново са тръгнали по правилния път. Трябва да ги спрем, защото в противен случай ще загубим шансове за титлата."
Джампаоло Пацини може да се окаже големият жокер за "Интер". Той е сигурен, че шампионите могат да защитят трофея въпреки изоставането в класирането.

"Доказахме, че все още сме в надпреварата за първото място - сподели италианският национал. - Този отбор има
огромно
желание да върви напред. Ще продължим да го показваме. Градският съперник "Милан" играе добре и води стабилно, но ние не сме се отказали. Чувствам се отлично още в първите си дни с моите съотборници. Сякаш живея в някакъв сън."
Пацини
вкара шест гола
за "Сампдория" от началото на сезона, преди да се присъедини към "Интер". Неговата прекрасна форма ще бъде ребус за защитниците на "Рома", които трябва да внимават и за другия топреализатор на шампионите Самюел Ето'О. През този сезон камерунецът беше върнат в челото на атаката, след като през миналата състезателна година предишният наставник Жозе Моуриньо му беше
дал роля
да играе зад Диего Милито. Африканецът се отблагодари с 13 попадения до момента.
Сериозен атакуващ дует
ще води нападението
на "Рома". Добрият познайник на българските национални защитници Мирко Вучинич и Марко Бориело са отбелязали общо 15 гола в първенството. Поражението ще отдалечи фатално загубилия от лидера "Милан". Хиксът също не устройва двата тима, така че феновете могат да очакват здрава битка от първия съдийски сигнал.

Тежък тест за "Милан"
Лидерът в Серия "А" "Милан" ще има тежък тест при гостуването на "Дженоа" в Генуа.
"Червено-черните" ще разчитат на своя голмайстор Златан Ибрахимович, който се намира в страхотна форма. Шведският таран има 13 попадения от началото на сезона в първенството. Атакуващата формация на гранда от Милано се допълва с бразилците Пато (8 гола) и Робиньо (7). Триото е вкарало 28 от 39-те попадения на най-резултатния клуб в Серия "А".
"Дженоа" е специалист на нулевите ремита. Тимът завърши четири пъти 0:0 в последните си осем мача от шампионата.

Вучинич наказа шампионите
Нападателят на "Рома" Мирко Вучинич наказа "Интер" в първия мач за сезона между грандовете.
Черногорският таран се разписа в 94-тата минута за успеха с 1:0 през септември.
Съперничеството между двата тима започва през 1927 г. Тогава те се срещат за пръв път на терена. Дербито завършва 3:3.
"Рома" е тимът, който е записвал едни от най-тежките победи срещу "Интер". През 1942 г. "вълците" побеждават с 6:0. Само преди четири години "червените" разбиха "синьо-черните" с 6:2 в мач от турнира за Купата на Италия.

Всички искат Кавани
Нападателят на "Наполи" Едисон Кавани се превърна в най-желания нападател на Апенините след феноменалните му изяви през януари.
23-годишният уругваец отбеляза два хеттрика. Той наказа "Ювентус" и "Сампдория" с по три попадения, които увеличиха сметката му на общо 24 гола от старта на сезона. 17 от тях са за първенството. Сборът го прави едноличен лидер в битката за голмайсторския приз на Серия "А". Интерес към южноамериканеца вече проявиха "Ювентус", "Милан", "Рома" и "Реал" (М). В наддаването са готови да се включат "Манчестър Юнайтед", "Ливърпул" и "Челси".

"Реал" отряза "Ювентус"
"Реал" (М) отряза "Ювентус" за трансфер на френския нападател Карим Бензема.
Мадридчани мотивираха отказа си с контузията на аржентинеца Гонзало Игуаин, който ще бъде извън терените още няколко месеца. Италианският гранд, който е на седмо място в класирането, има сериозни проблеми в нападение. Тримата тарани на тима се травмираха. Аут от състава са Фабио Куалярела, Винченцо Якуинта и Лука Тони. "Ювентус" искаше да вземе под наем Бензема - коментира агентът Ернесто Бронзети. - Получи моментален отказ. На пазара има доста добри нападатели, но те струват пари, а "Юве" в момента няма възможност да прави сериозни инвестиции."