Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Поведението ми при протестите срещу кабинета на Орешарски е грешка в биографията ми, призна тя

"Моята цел е София - похитеният град, да бъде върнат на гражданите." Това зяви кандидатът за кмет на столицата Мая Манолова пред Нова телевизия. "За мен е важна подкрепата и от ляво, и от дясно, важен е всеки гражданин. Каузата ми е "София" и смяна на модела на управление. За мен е важно хората да припознаят у мен човекът, който може да направи тази промяна. Аз се боря за всеки избирател и не ги деля. Сега управлението на София не е дясно, а е задкулисно и обрасло. Ако парламентът дава някъде пари, това е София. С милиард и половина годишно могат да се направят чудеса. Моята амбиция е първо да спечеля изборите, а след това да управлявам заедно с гражданите. 

Безспорно госпожа Фандъкова се старае, полага усилия - все пак е от 14 години в Столична община, първо като заместник кмет, след това като кмет. Но е важно да има промяна в системата - дали не се плаща за всяко нещо по няколко пъти, да не се прави ремонт на ремонта, рекултивация на рекултивацията, нагласени ли са публичните поръчки, има ли приятелски бизнес кръг, който реално диктува управлението?

Днес от 14 часа в иновативно училище с IT специалисти ще обсъдим моите идеи за "Умен град" - умно осветление, умен трафик, изцяло електронна община. Гражданите да могат да следят в реално време всяка обществена поръчка, всеки направен разход. В навечерието на изборите г-жа Фандъкова обяви поръчки за стотици милиони левове - например поръчката за чистотата. Всяването на страхове, и то от действащата сила, е признак на слабост. В договорите за чистота има клауза, че те ще се продължат, докато бъде избрана друга фирма - изобщо няма опасност София да остане без почистване.

Защо госпожа Фандъкова обяви своята кандидатура преди моята, вече не излезе в отпуск? Не е честно да си правиш пиар през общински мероприятия. 

Когато кампания от опонента ми е изпълнена с внушения, компромати, кал и помия, това показва страх и липса на аргументи. Хората около мен са натиснати, притеснени и заплашвани от властта. От хората в Обеля. Ето - Армен Назарян, който в началото ме подкрепи, бе притиснат и накаран да промени решението си", заяви Мая Манолова.

"Моето поведение по време на протестите срещу кабинета на Орешарски не е нещо, с което се гордея. Нека да е ясно, за да не остане недомлъвка. Тогава смятах, че почтеното поведение е да излезеш пред парламента, пред протестиращите и да чуеш какво мислят и да им кажеш какво мислиш. Смятам, че от позицията на времето гледам на своето поведение по друг начин. Това е една от грешките в моята биография. Отчитам и като грешка подкрепата ми за кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС", призна Манолова.