Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тази седмица България затанцува хорото на свети Вит и явно не може да спре.* Първо снимките в ПИК с двата вибратора, после в чест на 9 септември – арести и разпити на шпионите русофили, и всичко това на фона на великия международен скандал дали са ни освободили или поробили.

Притури се и заговорът за преврат,

който бил дело на невинната, но осъдена за крупен подкуп Десислава Иванчева, пуснатия от затвора Венцислав Ангелов – Чикагото, движението “Боец”, сайта “Бивол”, Иво Прокопиев, Цецо, Цветан, Путин, Ленин, Сталин и Карл Маркс. Ако съм изтървал някого, да ме извини.

Чисто човешки арестът на бившия главен редактор на “Дума” Юрий Борисов е най – смущаващ. Извеждат го от дома с белезници, конфискуват му се компютрите и тиражират из медиите, че е шпионин.

А следобед го пускат без обвинение. Коя служба на планетата сутринта арестува шпионин, а следобед го пуска? Хванат ли такъв предател, изчезват го с месеци, докато не си каже и майчиното мляко!

Явно Борисов не е никакъв шпионин. Неотдавна обаче бил получил масивен инфаркт и сега трябва да почива и от нищо да не се вълнува. И точно в този опасен момент ловците на шпиони решават да му правят стрес тест. Ами ако не беше издържал?

Върнете на човека компютрите,

преди да му ги е върнал съдът в Страсбург! И не му качвайте порнофилми, има болно сърце!

Архирусофилът Николай Малинов пък искал пари от руския олигарх Тимофеев, за да си напазарува телевизия и с нея да изкара България от НАТО. Дайте ми имейла на този Тимофеев, че имам за продан една Айфелова кула!

Явно

борбата за и против НАТО е успешен семеен бизнес

Някои чиновници на хиляди километри от нас си отчитат успехи, а техните началства гласуват пари за нови успехи. В резултат ние тук се гърчим и пощуряваме.

В тази връзка искам да напомня на левите русофили от БСП, че трябва да избират – или да са социалисти, или да са путинисти. Едното с другото не върви!

Но най-голямото порно според мен е зовът на някои интелектуалци в нета да се приеме закон за цензура на печата. Това според мен е по-голяма излагация, отколкото

да те снимат с вибратор в задника

Затова и не споменавам имената им, не искам да ги позоря.

Природата на интелектуалеца е да защитава свободата на словото от властта, а не обратното! Ако прави обратното, значи не е никакъв интелектуалец, а пълзяща гадина с очила. Не стига че по свобода на словото сме се сринали на 111-то място, дайте да го свалим до 211-то от 180 възможни.**

Един доцент дори предлага държавни репресии срещу “24 часа” и “Труд”! Какво общо имат те, хлебарки нещастни? Това са флагманите на печата! Ама имали грехове? Който не работи, той няма грехове. Пред тези институции на прехода всеки доцент трябва да свали тюбетейката и да коленичи с благоговение и пиетет!

Не може да си интелектуалец, ако не знаеш, че има законен начин да се вкарат лъжливите новини в релсите. Например озлочестената дама с вибраторите трябва да започне гражданско дело срещу ПИК за нанесени морални щети и да поиска огромно обезщетение – 100, 200 хиляди, милион! Освен това Наказателният кодекс предвижда глоби за обида и разгласяване на позоряща тайна. Вярно, глобите не са кой знае какви, но присъда по НК предопределя изхода от гражданското дело.

Този неин душманин, който качил снимките в нета, за да я шантажира, може да бъде ударен с 3 години затвор според чл. 179 от НК. Отделно за шантажа и изнудването си има други членове, но да ги оставя на адвокатите. За какво ви е закон за печата, когато има предостатъчно закони, които защитават личността? Само съдът да си гледа работата!

Дамата с вибраторите се била оплакала

на полицията. Правилно, макар и с огромно закъснение. Какво обаче е направила полицията? Сериозно престъпление, а тя трън си вади…

Някои дори подмятат, че самата полиция е пробутала снимките на ПИК. Аз такова нещо не мога и да си помисля, защото според крилатия израз на нашия премиер това е все едно да биеш таралеж с гол задник.

Някои обаче не си жалят задника. Един мъдър колега даже стигна до извода, че самият Бойко Борисов е дал указания снимките да излязат в ПИК. Сега премиерът е длъжен да направи обществена комисия, за да вади таралежовите тръни.

Има си закони, използвайте ги. Закон срещу печата е беззаконие. А да го предлага журналист, е по-лошо от шпионаж. Още през 1991 г. от името на СБЖ в парламента се внесе един репресивен закон срещу вестниците, написан от едни гарги на комунизма.

Онзи парламент не беше цвете, но го хвърли където му е мястото и пусна водата. После, по времето на Филип Димтров, властта пак сътвори един законопроект срещу печата.

Предлагаше се да се създаде Министерство на истината по Оруел

То щеше направо да закрива вестници, да уволнява редактори и да ги прогонва от професията без съд и присъда!

Тогавашният елит на СДС даже покани цяла делегация от стари американски журналисти и направи нещо като обществено обсъждане. Грешката им беше, че поканиха и мен. След като сините интелектуалци и министри се изредиха да вият срещу свободното слово, накрая дадоха думата и на вашия покорен слуга. В общи линии казах следното:

Колеги, време е да чуете и един истински журналист. Първо, в България има съд и правосъдие. Второ, в Наказателния кодекс има състави за оклеветяване, злепоставяне и така нататък, които предвиждат не само глоби, но и затвор (тогава наказанията бяха направо свирепи). Трето, ако сте останали с впечатлението, че

съдебната система работи против СДС,

нека ви кажа, че първата работа на синята демокрация бе да смени и главния прокурор, и заместниците му, а и няколко хиляди съдии. Всичко, що пречи на демокрацията, беше уволнено. Какво тогава пречи на СДС да накаже лошите журналя по съдебен ред?

Колегите американци останаха много изненадани. Защо не са им казали, че в България си има закони? Накрая изводът им беше, че в никакъв случай в България не трябва да се приема закон за печата.

Обаче инстинктът на властта да слага окови на словото е неизтребим. Мина четвърт век и супердемократът Плевнелиев също предложи закон за печата. Междувременно СЕМ – цензурата над електронните медии, се превърна в дамски фризьорски салон и неудържимо затъпя. Но тази седмица, тази седмица българската политика очевидно пощуря и се хвана на хорото на св. Вит. Колко ли ще изпопадат до местните избори?