Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Порнографските снимки, разпространени от жълт сайт, използвани за изнудване, продължило повече от 10 години

Порнографските снимки на приятелката на десния кандидат за кмет на София Борислав Игнатов, които бяха публикувани от ПИК, са ползвани за шантаж и изнудване.

Три дни след появата им и публичната реакция срещу това архитектът пусна своя позиция.

“Последните дни станах обект на чудовищна лична атака, която удари най-близкия до мен човек. Моментът е тежък, но смятам, че обществото трябва да знае фактите”, написа шефът на камарата на архитектите в профила си във фейсбук.

Борислав Игнатов разказа историята, превърнала приятелката му в жертва на дългогодишен тормоз.

“Снимки, направени преди повече от 10 години от човек, когото е обичала и му се е доверила, са използвани за шантаж и изнудване от него, след като тя слага край на връзката им през 2011 г. В безсилието и злобата си той разпространи снимките в интернет чрез фалшиви профили, прониква в електронната ѝ поща и прави всичко, за да я унижи и срине. Тя предприема необходимото снимките да бъдат свалени. Незабавно подава и жалба в МВР, към която предава и флашка с разпространените против волята ѝ снимки. Следствието обаче остава без резултат. Сега, когато тези снимки се тиражират, разбираме, че те не са изчезнали и вече се превръщат в инструмент за долнопробна атака в политическа кампания”, написа още той в статуса си.

Публикуването на кадрите бе заклеймено както от премиера Бойко Борисов, така и от конкурентите на архитекта в предизборната кампания за София Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борис Бонев.

Борислав Игнатов обявява, че продължава кампанията и се надява всичко това да послужи на други млади хора да се предпазят от грешки на кого се доверяват и как се държат в дигитална среда.

“Благодаря на всички, които искрено ни подкрепят. Давате ни сили в много труден за нас момент.

Стоя до моето момиче и я обичам”, гласи още статусът в социалната мрежа, написан от десния кандидат за кмет на столицата.