Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мариана твърди, че е загубила бебе заради футболната звезда. За нея обаче казват, че е отговорна за самоубийството на майка му

Жената на Сина на вятъра го обвинява, че по цели дни се друса под влиянието на своята проститутка

1990 г. Световното първенство по футбол в Италия. Отборът на Аржентина играе на полуфинал срещу домакините. Виковете на италианците замлъкват след невиждано изпълнение - аржентинската звезда Клаудио Каниджа, макар да е с гръб към вратата, не оставя шанс на вратаря Дзенга да спре топката след удара му с глава. Футболистът е безмилостен към противника въпреки италианските си корени.

Все пак той завинаги ще остане в сърцата на футболните заплянковци в Италия, където играе в различни клубни отбори от 1988 до 1994 г. Ще се запише в историята на играта и със своята скорост на терена. В пика на кариерата му никой не може да го надбяга. Затова е наричан Сина на вятъра и Птицата. Все пак, преди да се отдаде на футбола, се е доказвал на лекоатлетическата писта. Бяга 100 метра за около 10,5 секунди. Това е с около

половин секунда

над световния рекорд на Карл Люис

от олимпийските игри в Сеул '88. Нищо, че днес би останал зад Кристиано Роналдо, който развива 34 км в час на терена. Но времената са други.

През 1990 г. обаче Аржентина се класира за финал, детронирайки домакините. Още на осминафиналите Каниджа е отбелязал друг свой знаменит гол - срещу Бразилия. Тогава той е непокрит и поема невероятен пас от своя близък приятел Диего Марадона, като заковава заветен гол. Партньорството и виковете на щастие от Ръката на Бога и Сина на вятъра разтърсват света и отекват и до днес.

Времето обаче се оказва също толкова безмилостно и към двете футболни легенди, които преживяват възходи и падения и понастоящем са изгубили много от своя блясък.

Днес 52-годишният Каниджа изглежда извън всякаква форма, а животът, на който се е отдал, го прави лесна мишена за сериозен противник. Съпругата му Мариана Нанис. Тя сензационно обяви в телевизионно интервю, че бившият футболист е наркоман, изпаднал под влиянието на своята приятелка проститутка. Така Мариана нарича 26-годишната бразилска писателка и модел София Бонели.

“Не сме разделени, нито разведени или каквото и да било - обясни Нанис пред камерите. - Той е заедно с пристрастена към наркотиците проститутка, която го държи дрогиран по цял ден. И двамата ще свършат в затвора. Ще се консултирам с моите адвокати какво да правя. Прекарах цели 33 години с него”.

Мариана не се ограничава в откровенията си и разказва също така, че през годините е била системно тормозена физически и психически от съпруга си. Изповядва история, според която Каниджа я бута пред кола, когато е бременна в третия месец, и това предизвиква спонтанен аборт.

“На следващия ден бях на масаж и видях, че по краката ми се стича кръв. Изхвърчах към клиниката и му се обадих. Той обаче ми каза, че съм от тези хора, които обичат да го играят винаги жертва. Той уби бебето ми тогава.”

Каниджа не запазва мълчание, а на свой ред отвръща на атаката, като твърди, че Нанис отдавна е изгубила здравия си разум.

“Нека Мариана посети спешно психиатър. Тя не е с всичкия си. Трябва да взема мерки заради децата ни и заради третите страни, които са жертви в тази лудост. Не искам да го правя, но това е мой дълг.

Мариана е откачена и това е от години.

Затова се намираме в тази ситуация.”

Двамата са съпрузи от 1988 г. и имат три деца - Кевин Аксел и близнаците Александър Димитри и Шарлот Шантал.

При разразилия се скандал третата страна в случая - София, също даде своя коментар: “Толкова е жалко. Много съжалявам, че й се наложи да направи този цирк. Няма нужда да отричам нищо. Чувствам се много удобно от юридическа гледна точка”.

Дали Мариана е чак толкова невинна и изтормозена в действителност, или най-сетне е открила своя начин да блесне пред камерите, където определено знае как да се изявява? Възможно ли е именно нейното особено влияние, упражнявано с години върху Каниджа, да му се е отразило пагубно?

Твърди се, че още в началото на брака им Мариана е забранила на мъжа си да поддържа контакт със своите родители. Впоследствие тя държи и децата им далеч от техните баба и дядо по бащина линия. Има слухове, че именно тази нейна необяснима постъпка е тласнала майката на футболиста към самоубийство.

Нелида Томаса Иглесиас издъхва през 1996 г., след като се хвърля от балкона на петия етаж на апартамента, който обитава заедно със съпруга си, намиращ се в квартал “Белграно” в Буенос Айрес.

Говори се, че по онова време Нелида е била в тежка депресия заради

невъзможността да види внуците си.

И преди, и след смъртта на жена си Висенте Уго Каниджа също е в лоши отношения със снаха си до сетния си дъх през 2014 г. До него в последните му мигове е единствено Алехандро, далечен племенник. Бащата на Каниджа дори е принуден да продаде апартамента си в Белграно, за да се премести в Катамарка, където да бъде близо поне до третия си син Марсело. Обръщайки гръб на родителите си под диктовката на своята половинка, Клаудио потапя Мариана в лукс. Двамата се преместват в Европа, където тя е в постоянни турове по шикозните бутици.

През 1988 г. нападателят подписва договор с аутсайдера на Серия А “Верона”. Проявява се като титан в скромния отбор на “Аталанта” и става любимец на тифозите от Бергамо, като не след дълго преминава в състава на “Рома”. И така през 1992 г. се мести в столицата.

Съпругата му е заета предимно с демонстрации на луксозния си начин на живот. По всичко личи обаче, че дори тогава въпреки нейния строг контрол мъжът й посяга към опиатите. А по онова време фаталната София дори не е родена.

На 21 март 1993 г. допинг тест, взет от нападателя след мач от Серия А срещу “Наполи”, показа, че играчът е имал кокаин в кръвта си. Той е наказан от ФИФА - аут от терена за 13 месеца. Тогава в негова защита, разбира се, скача дон Диего, който изригва: “Не могат да ни простят в Италия, че точно ние ги отстранихме на световното първенство през 1990 г., когато бяха домакини, и сега ни го връщат, хващат когото си поискат.

Нима в Италия само Каниджа и Марадона вземат наркотици -

защото други наказани няма???”

След като изгнанието на Каниджа изтича, той изиграва 23 мача в португалското първенство за “Бенфика”, след което решава да се върне в Аржентина. Подписва договор с най-лошия враг на “Ривър Плейт” - отбора, който му дава летящ старт, като облича екипа на “Бока Хуниорс”. Така отново се събира на терена със своята перфектна половинка - Марадона. От онези години завинаги ще остане и тяхната страстна целувка на терена, на която мнозина лудо влюбени биха завидели.

При “генуезците” Клаудио прекарва четири сезона и взема участие в 74 мача.

През 1998 г. Каниджа не играе на мондиала, защото с лекота отказва да изпълни изискването на главния треньор на националния отбор да си отреже косата.

След серия от конфликти с ръководството на “Бока Хуниорс” през 1999 г. Каниджа преминава отново в редиците на “Аталанта”, който вече е изпаднал в италианската Серия Б. Той обаче

ги връща на

първа линия.

През 2000 година изненадващо футболистът скача на шотландските терени и вдига Шампионската купа на Шотландия и Купата на Лигата през сезон 2002/2003 г. Футболната си кариера Каниджа завършва в Катар.

Междувременно Мариана атакува малкия екран заедно с децата си. В Испания зрителите ги гледат в програмата “Богати жени” на канал La Sexta. Щерката на футболиста Шарлот се превръща в

истинска риалити пчеличка

- прелита от тв формат на тв формат през годините.

През 2012 г. тя заедно със своя брат близнак Александър дори се мести в Аржентина, участвайки в програмата ShowMatch. Същата година Шарлот участва в Dancing for a Dream 2012, а в шоуто по-късно се включва и Александър, заменяйки боксьора Серхио Маравила Мартинес.

По онова време и посредством телевизията дядо им Висенте Каниджа се включва в програмата “Нарушители”, като споделя своята болка - че внучката му е на 19 години, а двамата още не са се виждали. Накрая той успява да се срещне с Шарлот и Александър, но по нататъшните им взаимоотношения не просъществуват много успешно.

През 2016 г. Шарлот влиза в Big Brother VIP 4 в Испания, а след това се завръща в Аржентина, за да участва отново в ShowMatch. Тя набира голяма популярност и с участието си в “Островът на изкушението”.

Децата на Каниджа притежават дори собствено риалити шоу - “Безплатна Каниджия” (Caniggia libre), излъчвано от “MTV Латинска Америка” и “Телефе”.

Кой на чия страна е в спора между Клаудио и Мариана?

Александър твърдо заяви, че винаги ще бъде на страната на майка си.

В същото време на въпрос на журналист дали е съгласна с казаното от майка й по адрес на баща й, Шарлот отвърна само: “Не, не, изобщо не”.

И прекъсва интервюто.

Разривът в семейството е безспорен, но по всичко личи, че в живота на видимо изпадналия от А групата на безупречните легенди Каниджа проблемите датират отдавна. А присъствието на София Бонели наелектризира допълнително страстите.