Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гримът може да накара всяка дама да се чувства много по-уверена. Справяме се лесно с прикриването на малките недостатъци, които не ни харесват, но как да подчертаем перфектно лицето си? Може да поставяте очна линия като професионалист, както и любимото си червило, но искало ли ви се е да знаете какъв грим е най-подходящ за вас? Научете се как бързо да прилагате декоративна козметика според типа на вашето лице, като следвате лесните стъпки на MAKEUP https://makeup.bg/ по-долу.

• Овално лице

Това е идеалната форма с добре балансирани пропорции. Не са нужни особени корекции, както и контуриране.

Как да действате?

Използвайте скосена четка, за да нанесете бронзант, като започнете от слепоочието и разнесете към центъра на лицето. Със същата четка може приложите и малко руж по скулите за по-завършен вид. За нанасянето на хайлайтър е подходяща четка-ветрило, като разнесете върху най-издадените точки на лицето - слепоочие, нос, брадичка, над горната устна и под веждите.

• Сърцевидно лице

Широко чело, високи скули и малка или заострена брадичка. Този тип също е лесен за балансиране и изглежда страхотно, благодарение на изпъкналите скули.

Как да действате?

Използвайте хайлайтър, за да подчертаете изпъкналите зони на носа, скулите, под веждите, линията на челюстта и брадичката. Бронзантът нанесете върху горната част на челото и разнесете внимателно надолу към слепоочието и под скулите. Руж поставете на разстояние от един до два пръста от носа, разнесете върху скулите, като стигнете до ухото.

• Квадратно лице

Челото, скулите и линията на челюстта са почти една широчина. Челюстта е квадратна и ъгловидна. Нужно е да омекотите линиите, чрез контуриране.

Как да действате?

Първо контурирайте слепоочието и линията на челюстта. За втората част използвайте пухкава четка за максимално естествен вид. След това нанесете руж върху бузите и бронзант върху вдлъбнатините на скулите. Завършете с хайлайтър под формата на С, около изпъкналите части на скулите и слепоочието.

• Продълговато лице

Чертите са удължени и постепенно се стеснява към брадичката. За да балансирате трябва визуално да намалите дължината.

Как да действате?

Започнете с руж, който да бъде нанесен върху скулите и разнесен леко навън, за да придадете широчина. Използвайте бронзант около линията на косата, в горната част на челото. Продължете надолу към скулите и слепоочието, под брадичката и върху дължината на носа. Хайлайтърът поставете върху скулите, като разнесете към слепоочието, под веждите, върха на носа и над горната устна. Избягвайте да прилагате хайлайт върху челото и брадичката, тъй като това ще ги издължи допълнително.

• Кръгло лице

Дължината и широчината са почти равни, като лицето е най-широко в областта на бузите.

Как да действате?

За да създадете илюзия за по-тясно лице е необходимо да приложите контури надолу по слепоочието и скулите. Хайлайтърът поставете върху брадичката и челото, за да ги направите по-изпъкнали.

• Диамантена форма

Лицето е силно изразено в краищата и стеснено както към челото, така и към брадичката, а бузите са широки.

Как да действате?

Контурирайте скулите, както и линията на челюстта, ако е необходимо. Така ще омекотите острите ъгли и ще създадете баланс. Хайлайтър нанесете върху брадичката и горната част на челото, за да повдигнете очите.