Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Фейсбук/Бойко Борисов
СНИМКИ: Фейсбук/Бойко Борисов

През септември имаме 2 много важни избора. Движим се много добре. Това каза премиерът Бойко Борисов на 12-ия Летен университет на МГЕРБ във Варна.

Събитието преминава под наслов #ЩеБъде, а негови организатори са Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“, Младежи ГЕРБ и Фондация „Ханс Зайдел“.

 "Преди няколко дена излезе кредитния рейтинг на България от "Фич", както и от Moody's. Глобални кредитни агенции, които след като излязат със своите становища ги чете целия свят и се ориентира. На тези агенции не можеш да им кажеш какво да напишат. Нищо общо с глупостите, които говорят за дългове и т.н.", каза премиерът.

"Агенцията отбелязва, че България се характеризира със стабилни показатели. Но тази стабилност сякаш медиите не я отчитат. Но ето какво казват експертите от "Фич" - очакват страната да продължи да реализира излишъци. Пишат разни идиотщини - "страната ще задлъжнее за следващите млади поколения", от "Фич" ни казват точно обратното".

"Банковият сектор остава стабилен. Какъв беше при управлението на БСП и ДПС? Какво стана с КТБ? Забравиха ли пенсиите, когато бяха по 3-4 долара на месец?

"През последните години - това е и в отговор на президента - България се характеризира с нарастващи бюджетни излишъци, стабилно намаление на държавния дълг". Е, това е вече "прогерберската позиция", която не може да им се прости и трябва да се обърнат срещу тях", пошегува се Борисов.

Очаквайте подробности.