Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Феновете по българските стадиони доскоро живееха с убеждението, че няма какво да ги изненада във футболното първенство. През годините е имало и бляскави голове, и зрелищни симулации, и ненадминати мелета, да не говорим за псувни и плюнки. И все пак реферът Стефан Апостолов успя да събуди задрямали страсти с уникалния в световен мащаб червен картон, който измисли на мача "Лудогорец" - "Славия".

Тази и другите безумни грешки на главния съдия за пореден път подкопаха и без това силно ерозиралия мир в българския футбол. Сезонът започна сравнително скоро, но вече се натрупаха достатъчно скандали, които да подскажат, че оттук нататък ще се нагнетява още повече напрежение. И всичко това се случва на фона на обявената за историческа среща между босовете на водещите клубове и премиера Бойко Борисов.

На нея собствениците на "Левски", ЦСКА и "Лудогорец" обещаха от свое и от името на всички елитни клубове да бъде спазван феърплеят и да не се оказва натиск върху реферите, за да работят на спокойствие. Месец и половина по-късно се видя как работи един спокоен футболен арбитър, който на всичкото отгоре е и български депутат. Грешките му бяха в ущърб и на "Славия", и на "Лудогорец", което категорично

отхвърля конспирациите

в социалните мрежи, че Апостолов, видите ли, на всяка цена искал да добута разградчани до победата. След края на скандалния двубой именно шефовете на "Лудогорец" реагираха най-остро срещу решенията на съдията.

"Ако това е феърплеят, за който се говори, то

той е против "Лудогорец"

През миналото първенство загубихме точки заради съдийски грешки. Сега във втори пореден мач те продължават. Има наченки на тенденциозно съдийство", заяви пред телевизионните камери изпълнителният директор на тима от Разград Ангел Петричев. Думите му почиват на конкретни факти, а в мача с "белите" отново Апостолов им отмени чист гол може би за да компенсира страхотната си грешка в ущърб на "Славия".

Да не си на мястото на Стефан Апостолов тези дни. Съдийската комисия спря правата му за неопределено време, а гневните реакции от неговите отсъждания още не са заглъхнали. Тези дни се говори, че още на полувремето на мача Апостолов се е извинил на играчите на "Славия" за страхотната си грешка, а в. "24 часа" разказа, че също на почивката баща му Апостол Апостолов-Поли се обадил на сина си, за да му се накара. Таткото е бивш международен съдия и тежко понесъл поредицата от глупости, които сътворил наследникът му. За зла беда бащинският скандал се отразил още по-зле на ошашавения рефер и той съвсем изгубил представа къде се намира и какво трябва да прави.

Сега, както вече стана дума,

всички го

сочат с пръст,

а международната му съдийска кариера е под въпрос. От целия скандал Стефан Апостолов все пак може да извлече и някаква полза. Принудителната му ваканция извън футбола ще му даде възможност да се съсредоточи върху кариерата си на депутат.

Футболното първенство ще се оправи и без съдията Апостолов, но е важно главните действащи лица да решат дали наистина ще има феърплей, или скандалите и взаимните обвинения ще властват над чисто спортното съревнование. Важен тест за обявеното пред Бойко Борисов примирие е дербито ЦСКА - "Левски". Двата отбора имат огромно желание да нарушат пълната хегемония на "Лудогорец" през последните години. В същото време не показват особена класа на терена и нищо чудно да използват нефутболни аргументи в своя полза. А това включва всякакъв вид натиск върху врага и върху съдиите. Развръзката на шампионата е много далеч, но най-популярният спорт у нас едва ли ще спечели от твърде рано започналите скандали.