Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пожарите в Сибир бяха най-големите по площ. Реакция на Запад няма, нито дадоха на Путин 20 милиона долара. Президентът Макрон избра да направи шоу кейс пожарите в Амазония. Медии, паника, истерия. Белите дробове на света горяха. Оказа се, че това съвсем не са най-големите пожари досега. По това време винаги има, често и много по-големи. Гаси ги природата, не армията. Непоисканата помощ е израз и на високомерие. Нищо че идва от Г-7. След това се оказа, че френският президент не забелязва че най-големите пожари са в Африка - подопечна територия. За тях няма помощи, няма големи заглавия.

Ако продължаваме с това двуличие, скоро ще забравим кое е истина, кое е фейк, кога да си даваме сърцето за достойна кауза, кога е просто политическа игра. Тъй като няма истински лидери с достойни каузи, измислят каузи за да изпъкнат лидери.

А пожарите си продължават - и се надяваме на природата, на някой силен дъжд. И в ретроспекция пожари е имало, дори и по-големи, и пак сме пропускали да забележим важното и повтарящото се. Климатични промени. Не зная за климата, но със сигурност иде реч за масова политическа патопсихология.

Иначе битката с глобалните проблеми започва с чистотата на околното ни пространство в пряк и преносен смисъл.

*Oт фейсбук!