Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Реферът Стефан Апостолов, смятан доскоро за "много перспективен" от шефовете си, съвсем се изложи в Разград.
Реферът Стефан Апостолов, смятан доскоро за "много перспективен" от шефовете си, съвсем се изложи в Разград.

Депутатът Стефон Апостолов скандално "подпря" "Лудогорец" в късния неделен мач в Първа лига срещу "Славия". В края на първата част той изгони вратаря на "белите" Антонис Стериакис за несъществуваща игра с ръка извън наказателното поле. Ситуацията дори не бе спорна и решението бе необяснимо. Гъркът успя да отбие с крак опита за прехвърлящ удар на изведения сам срещу него Джоди Лукоки.

Положението налива вода в мелницата на ВАР-адептите, защото всякакви доводи против прилагането на видеоарбитража издишат.

За необяснимото реферско решение може би повлияха и воплите, който наскоро нададоха от Разград, че са били ощетявани систематично от съдиите през настоящия сезон.

С 10 души и вече Георги Петков на вратата в 23-и рекорден сезон в българското първенство "белите" геройски устискаха нулевото равенство през втората част не и без помощта на...съдията. Усетил какво е сторил, Апостолов тръгна на срамни компенсации, върхът на които бе незачетен кристален гол за домакините, дело на Вандерсон. Бразилецът бе толкова сигурен, че е бил в абсолютно редовна позиция, че отиде да се радва на трибуните, където с целувки го посрещна жена, вероятно съпругата му.

Има и друг аспект на случилото се - правилникът на Дисциплинарната комисия на БФС е толкова несъвършен, че няма точка, по която да бъде анулиран несъществуващ червен картон, какъвто е този на гърка Стериакис, и той ще бъде "двойно" наказан за чужда немарливост със санкция поне за още един мач. Апостолов пък ще бъде необходимият "бушон", който ще изгори, като няколко кръга ще остава без наряд, докато случилото се забрави.

Нулевото равенство в Разград изкачи отново "Левски" на върха във временното класиране точно преди вечното дерби с ЦСКА в следващия кръг. "Червените" пък се издъниха с 1:1 в Русе, а старши-треньорът Люпко Петрович само промълви: "Не знам какво да кажа". И продължи да упорства: "В състава няма място за Бодуров и Пинто".