Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

16-а жертва на проклятието Кенеди. 22-годишна внучка на Робърт Кенеди почина от свръхдоза Сарша Хол починала в имението си в Масачузетс.

 

Сарша Хол страдала от психично заболяване като първата жертва на злото

Смята се, че бащата на президента Джоузеф Патрик Кенеди е в основата на смъртоносната прокоба

Една от малкото живи от рода е 91-годишната съпруга на по-малкия брат на Джон Кенеди

Малко след като се навършиха 20 години от смъртта на Джон Кенеди-младши, внучката на Робърт Ф. Кенеди беше открита мъртва в семейното имение в Порт Хаянис в Масачузетс.

22-годишната Сарша Кенеди Хил е починала вследствие на свръхдоза. Спешните екипи дошли веднага и я откарали в болница "Кейп Код" в Хаянис, но там само констатирали смъртта й, без да успеят да направят нищо.

Смята се, че тя е 16-ата жертва на т.нар. проклятие на известната президентска фамилия.

Момичето е единствена дъщеря на Пол Майкъл Хил и Кортни Кенеди Хил, а майка й е петото от общо 11 деца на Робърт и Етел Кенеди.

Тя е страдала от депресия

и живеела в семейния имот заедно с 91-годишната си баба Етел.

"Сърцата ни са разбити от загубата на обичаната ни Сарша - споделя съкрушено Етел. - Животът й беше изпълнен с надежда, очаквания и любов. Днес светът няма да е така красив."

Сарша била студентка в Бостънския колеж, но още като ученичка в частното подготвително училище в Масачузетс споделила, че се бори с психично заболяване.

Всякаква друга информация за нея е изключително оскъдна.

Странното в случая е, че точно от това страда и първата покосена от проклятието на рода - Розмари. Тя се ражда с умствена изостаналост и когато е на 23 години, баща й Робърт настоява момичето да се подложи на лоботомия. За съжаление процедурата е неуспешна, и дамата прекарва остатъка от живота си в психиатрична клиника.

Нейната сестра Катлин губи съпруга си Уилям Джон Робърт Кавендиш, маркиз на Харингтон, във Втората световна война.

Събитието отнема и брат й Джоузеф през 1944 г., който е пилот на бомбардировач, чийто самолет се взривява във въздуха.

Няколко години по-късно и тя загива в авиокатастрофа само на 28 години.

50-те години са по-щадящи за известната фамилия. Но 60-те хвърлят най-тежката сянка.

На 22 ноември 1963 г. е убит 35-ият президент на САЩ Джон Кенеди. Той е на обиколка в Далас, когато Лий Харви Осуалд стреля по него смъртоносно.

Той се смята за единствения извършител допреди няколко години, когато излиза версия, че президентът е застрелян от полицай.

Покушението идва като шок за целия свят и най-вече за брат му Робърт Кенеди. Цяла Америка потъва в траур.

Робърт решава да тръгне по стъпките на Джон, като се кандидатира за президент на САЩ. Когато печели на предварителните избори и изнася благодарствена реч, е застрелян от 24-годишен палестинец и умира на място.

Баща им Джоузеф Патрик Кенеди-старши няма възможност да осъзнае истински смъртта на синовете си, защото става жертва на инсулт през 1961 г. и прекарва последните осем години от живота си в инвалидна количка, без да може да говори и да бъде напълно в съзнание.

След кончината на президента в инцидент със самолет за малко не загива и брат му

Едуард, известен като Тед. Той прекарва месеци в болница заради травми на гръбначния стълб, разкъсани бели дробове, счупени ребра и кървене във вътрешните органи.

Въпреки че се възстановява, година след смъртта на другия си брат Робърт Едуард отново е белязан от родовото проклятие.

През юли 1969 г. той причинява зловеща катастрофа, като пада с колата си от мост. Измъква се от отломките, където оставя своята спътничка и любовница.

През 70-те години отново има затишие на проклятието.

Но през 1984 г. Дейвид Кенеди, племенник на 35-ия президент и син на Робърт, загива от свръхдоза. 13 г. по-късно брат му Майкъл льо Моан умира при ски злополука.

Родовото проклятие успява да застигне и децата на президента.

На 16 юли 1999 г. само на 38 години Джон Ф. Кенеди-младши загива при авиокатастрофа, когато самолетът се разбива в Атлантическия океан. При инцидента умира и съпругата му, както и нейната сестра.

След 2000 г. има всички изгледи, че проклятието може би вече не действа.

Причината е, че дъщерята на Тед Кенеди - Кара, оцелява при един от най-бързо развиващите се видове рак - на белите дробове. Но след няколко години

получава сърдечен удар,

при който смъртта й настъпва на минутата.

Следва затишие, но през 2012 г. то отново почуква на вратата. Съпругата на Робърт Ф. Кенеди-младши бе намерена обесена в семейното им имение в Ню Йорк.

Всички тези смъртни случаи карат хората да се запитат откъде води началото си смъртоносното проклятие на клана Кенеди.

Някои смятат, че тайната се крие в миналото извън Америка на основателя на рода - ирландеца Патрик Кенеди. Според други той може да е

извършил тежко престъпление в родината си,

което го е принудило да избяга от нея и да се установи в Щатите през 1840 г. Други обаче са категорични, че Патрик бил порядъчен човек, който емигрира подобно на хиляди свои съграждани, за да потърси по-добър живот за себе си. На кораба на път за своя нов дом той среща бъдещата си съпруга Мария Джоана, която му ражда пет деца.

Едно от тях е Патрик Джоузеф, който успешно натрупва известно състояние чрез грабежи и измами. Така оставя едно, макар и неголямо, богатство на семейството си, след като умира на 35 години. Неговият син умело успява да се издигне още повече и става собственик на банка, но е

надминат драстично от своя наследник и баща на бъдещия президент

на САЩ - Джоузеф Патрик Кенеди, който превръща фамилията в един от най-богатите и влиятелни кланове в Америка.

Апетитът му за богатство и успех бил неизчерпаем и той си служел с всякакви средства, каквито неговият дядо измамник навярно не смеел дори да си помисли. Някои са убедени, че именно той оставя в наследство на своите потомци и родовото проклятие.