Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За трета поредна година марката, кръстена на античния тракийски град, подкрепя артфеста

70 културни събития ще завладеят Созопол от 29 август до 7 септември. Поводът е 35-ото издание на Празници на изкуството „Аполония“. Организаторите очакват над 18 000 посетители на 10-дневната арт програма.

Голямото откриване ще бъде със спектакъла на най-престижната българска съвременна танцова трупа – балет „Арабеск”. Специален комплимент за посетителите ще е дегустацията на вината Kabile, които се превърнаха в най-награждаваната марка навън. Серията е кръстена на античния тракийски град Кабиле, който се намира до Ямбол. Именно “Вила Ямбол“ е производител на марката. За трета поредна година избата подкрепя „Аполония”.

Акцент в програмата е първият майсторски клас на оперната певица Александрина Пендачанска от 25 до 30 август. Той ще завърши с концерт на примата на 30 август, на който гостите ще опитат серията Kabile.

Отново с чаша вино в ръка ще могат да се насладят на изпълнението в танго цикъла „Четирите годишни времена на Буенос Айрес“ от Астор Пиацола на 31 август. Именно Пиацола е автор на известното танго от филма „Усещане за жена“ с емблематичното изпълнение на Ал Пачино.

Вино ще се опитва и преди спектаклите „Празникът“ на Явор Гърдев на 1 септември и „Любовникът“ на Деян Донков на 5 септември.

Специална игра с награди за публиката са приготвили от „Вила Ямбол“ за премиерата на втория албум на маестро Живко Петров на 30 август. Четири години след дебютния си соло пиано албум After 4 маестрото издава втория си проект – Ten, наречен по броя на пиесите, включени в диска.

На 5 септември концертът на биг бенда на БНР също ще бъде подкрепен от серията вина. Публиката на фестивала ще чуе и любимите на поколения българи музикални групи – Б.Т.Р, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени”, ФСБ.

Само тази година Kabile спечели 20 медала на международни състезания. А през 2017 г. червеното вино Kabile Мавруд и Кaберне Совиньон грабна три златни отличия от световни състезания, което е уникален успех за български продукт.

На етикета на бутилките е изобразена древната тракийска богиня Кибела, покровителка на природните сили по тези земи. Смята се, че в античността именно печати с нейния лик са поставяни на тракийските вина, за да се гарантира качеството им.