Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Майк Тайсън отхапа ухото на Ивендър Холифийлд.
Майк Тайсън отхапа ухото на Ивендър Холифийлд.

Съпругата ме предупреди, че ако пак ползвам номера, ще ме обявят за забременял, разкрива великият боксьор

На ринга се носеше като разярен бик. Още от първата секунда се впускаше в атака, без да губи време с проучване на врага и изграждане на стратегия. Бързи и брутални удари, които хващаха неподготвени опитните му съперници. И най-добрите в спорта се разклащаха психически от гледката на мощната и подготвена за убива камара от мускули пред тях.

В най-добрите си години Майк Тайсън разхождаше по ринга тяло, което сякаш не можеше да бъде уязвено. Как да пребориш с голи ръце бронирана машина с две мощни оръдия за тупаници отстрани. Сега обаче се оказва, че великият американски боксьор е разчитал не само на изключителната си физика, но и да допинга.

Новината със сигурност разочарова стотици хиляди фенове на Железния Майк. Някак през годините той си

извоюва имиджа

на лошо, но честно момче. Може и да отхапа част от ухото на Ивендър Холифийлд, но поне даваше вид на боец, който мрази интригите извън ринга, не си избира удобни съперници и търси само трудни препятствия по пътя към върха.

Звучи хубаво, но явно не е било истина. Майк е зареждал реактора си със забранено гориво, за да бъде още по-страшен и непобедим в очите на съперниците си. На всичкото отгоре е мамил по срамен начин само и само да не бъде уловен от допинг ченгетата. Факт е, че през годините те много пъти се опитаха да го спипат в крачка и да докажат, че победите му не се дължат единствено на много талант и внушителна физика. Американецът все им се изплъзваше, тъй като пробите му бяха чисти като сълза. Как е ставал фокусът ли? Тайсън е ползвал урината на жената и децата, за да

лъже себе си и целия свят

"В началото използвах урината на жената и номерът минаваше успешно. Един ден тя ми каза, че от резултатите ще стане ясно, че съм забременял. Светна ми, че ще стане голям скандал и затова започнах да ползвам урината на децата", без капка свян си признава Железния, а както се оказва и коварният Майк.

Разбира се, пресипването на чужда урина в чашката за пробата не е особено лесна задача, но Тайсън му намерил цаката. Той се извинявал на допингченгетата, че му е неудобно да се съблича пред тях и винаги отивал встрани, за да "свърши работата", за която са го потърсили. Схемата сработва безупречно, въпреки че самият Тайсън не казва в колко от мачовете си е бил назобен до козирката. За сметка на това допълва, че не изпитва особена вина. Според него всички големи имена в спорта са се възползвали от услугата на хапчета, които карат кръвта да препуска по-бързо във вените на човешкото тяло. Легендарният американец има и отговор на въпроса - защо го е правел. В името на успеха е бил готов на всичко. Поне така твърди Майк в друго свое интервю, дадено за американска спортна телевизия.

"Родил съм се в гетото и още от дете голямата ми мечта беше да се измъкна от там. Видях какво е бедност, видях убийства и предателства. Не исках да съм част от този ад. Боксът беше моят шанс да изпълзя от дупката и да усетя слънчевите лъчи. Ако сега времето се върне назад, пак щях да тръгна по същия път. Което значи, че си харесвам живота и не се срамувам от нищо", заявява Майк Тайсън. Той е убеден, че и най-близките му хора също се гордеят с него, каквито и глупости да е правил на младини.

"Седемте ми деца сигурно ме мислят за малко луд, но съм сигурен, че ме обичат. Вече трябва да са осъзнали, че ги обичам много и в тяхно име се биех толкова здраво на ринга, когато бях млад и тялото му го позволяваше", казва боксьорът, който се оттегли с впечатляваща статистика - 58 мача, 50 победи, от които 45 с нокаут.

В предишен брой сме ви разказвали как Тайсън

спечели 350

млн. долара

в активните си години, а след това ги загуби, че и натрупа дълг от около 40 млн. долара. Сега Железния е значително помъдрял и не харчи за жени и наркотици. Каквото изкара от участието си в различни шоупрограми, го инвестира в производството на канабис. Става дума за напълно легален бизнес. Майк има своя ферма в Калифорния, където

отглежда канабис

за медицински цели.

"Желанието ми е да помагам на онези, които страдат и нямат достъп до висококвалифицирани медицински грижи. Но съм сигурен също така, че ще изкарам и добри пари. Това е бъдещето - същинска златна треска, почти като с петрола", мисли вече като бизнесмен, а не като обикновен бияч великият Майк Тайсън.