Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кой стои зад смъртта на мултимилионера Джефри Епстайн, обвинен в сексуален трафик и експлоатация на над 40 непълнолетни? Американският президент Доналд Тръмп в туитър сподели една от конспиративните теории, че Епстайн е имал информация за Хилъри Клинтън и сега е мъртъв.

Демократите обаче имат своя версия - че милиардерът може да е осигурявал момичета и за Тръмп, а затова са имали информация и руските спецслужби, които са изнудвали президента. Със смъртта на Епстайн обаче на разследването срещу Тръмп спокойно би могло да се сложи точка.

Богаташът, който най-вероятно щеше да получи близо 50 години зад решетките, бе намерен мъртъв на 10 август от служители на Федералния затвор в Ню Йорк. Въпросът, който всички си задават, е как престъпникът е успял да сложи край на живота си, след като бе под постоянно видеонаблюдение и пред очите на специално предназначена за него охрана. Тя беше изпратена там заради

предишен

опит за

самоубийство,

който Епстайн направи преди броени дни. Това обаче не помогна, тъй като до фатален край все пак се стигна.

Теориите, че Епстайн може да е убит, всъщност бяха породени заради приятелските отношения на богаташа с американския президент Доналд Тръмп и главния прокурор Уилям Бар. Според конспирациите не било изключено влиятелни хора в Министерството на правосъдието да са се притеснили, че финансистът може да извади компромати и да уличи видни политици в извършване на сериозни престъпления. Заради близките връзки с различни влиятелни хора в САЩ мултимилионерът знаел немалко тайни, които можели да костват поста на не един висшестоящ. Слуховете в пресата са, че Епстайн изживявал трудно времето в ареста, а да се спаси оттам можел, ако даде доказателства за нелегални дейности, които близки до него са вършели.

Това, разбира се, не е официално потвърдено. Според полицията и разследващи категорично става въпрос за самоубийство.

Няколко обстоятелства от

деня

на смъртта

обаче, подклаждат все повече и повече теорията за насилствена смърт с цел мълчание.

Едно от тях е фактът, че мъжът е бил под непрекъснато наблюдение, след като е направил предишен опит да посегне на живота си.

Оказва се, че охраната на Епстайн е имала задачата да го проверява на всеки 25-30 минути, но точно във вечерта на девети срещу десети август тази процедура не е била спазена.

За да разсее тези съмнения, се изказа и представител на работниците във Федералния нюйоркски затвор. Той обясни, че персоналът бил неадекватен, защото работел повече от 60 часа седмично и поради тази причина не бил толкова бдителен.

Пропуск обаче се оказва и това, че в килията си мултимилионерът разполагал с въже, с което се предполага, че се е обесил. Това също е съмнително, тъй като се очакваше след първия му опит за самоубийство

всички

вещи

да бъдат иззети от него. Фактите говорят за това, че под ръка той е имал в себе си нужното, за да сложи край на живота си сам. Спекулациите за убийство се подклаждаха не само от обикновени потребители, но и от политици и журналисти.

Кои бяха те и какво казаха, четете в печатното издание на "168 часа".