Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пиша това със свито сърце.

Кръстя се, защото ме е страх, но който го е страх от мечки, не ходи в гората.

Мая Манолова.

За нея ще напиша две-три неща и нито едно от тях няма да е смислено, политически релевантно или устойчиво. И тъй като все пак се намираме у фейсбук и тук нещата са на живот и смърт все-ки бо-жи ден, ще се презастраховам с плюене в пазвата и клетва, че не бих гласувала за нея никога, никога, никога.

Но да се върнем на Мая Манолова и един въпрос, който си зададох преди известно време, а именно "Какво би искала да си кажеш точно преди да умреш, Елисавета?"

"Искаш ли да си кажеш "Водих един принципен, изпълнен с добродетели живот. Внесох разумни законопроекти, спасих единайсет котки и три деца от хоспитализиране. Бях прекрасна майка, съпруга и запазих естествения цвят на косата си, защото той е израз на душевните и физически промени, с които съм в хармония"?

След две секунди решително казах "Не" и си зададох въпроса наново

"Искаш ли, Елисавета, преди да умреш да се обърнеш назад и да се окаже, че си била руса, креслива, плезеща от трибуната на Народното събрание персона, подозирана в корупция и леконравие. Искаш ли цяла държава да те е наричала ъъъъъ "гадже' на братя Галеви, да си била омбудсман и в тази си роля да си се появила на протест, облечена в тънка леопардова рокля. Искаш ли да си била в отвратителни отношения с оная членестонога очиларка Корнелия и да си ходила из Бузлуджа с фланелка "Шанс за Орешарски" и да ти се е разминало? Искаш ли да си била онази, която като се появи в Народното събрание по патерици, беше единствената българка, която леко наподобяваше лейди Гага. Да си била една здрава, енергична тарикатлива дама със селски уклон с много умения и таланти (кръсти се), която си качваше снимки с баници и питки. Искаш ли да умираш и да помниш един живот на макс? По Маркс?"

Няма да ви кажа как си отговорих. Аз съм кротък и свестен човек. Просто битието на Мая Манолова изглежда so much fun.

Но добре, че няма да се кандидатира, иначе щях да чакам бригадите на праведниците да ме запалят.

*Коментарът е от фейсбук