Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ОПИТ: В американските автомобилни серии оцветяват страничните бордове на гумите и така зрителите знаят с какви колела карат пилотите.
ОПИТ: В американските автомобилни серии оцветяват страничните бордове на гумите и така зрителите знаят с какви колела карат пилотите.
"ПИРЕЛИ", новият оторизиран доставчик на Ф1, ще използва различни цветове за четирите тима гуми. Информацията за това беше пусната от Марио Изола по време на завършилото рали "Монте Карло".

Оцветяването на модела "Р Зеро" ще бъде на страничните бордове на гумите. С червено ще бъдат боядисани супермеките гуми, меките ще са бели. Направените със средна твърдост гуми са в синьо, а най-твърдият вариант - в жълто.

Нищо ново

Решението не е революционно. Подобна схема се използва успешно в продължение на няколко шампионата в американските серии. Монополният доставчик в периода 2008/2010 - "Бриджстоун", също предложи оцветяване. Това стана веднага след подписването на контракта с ФИА. Но международната автомобилна власт го отхвърли. Наложи единствено оцветените в зелено канали на твърдите и меките гуми.

Преди три години, както и сега, намерението на производителите е зрителите да имат по-ясна представа кой пилот с какви гуми се състезава във всяка една от частите на състезанието.

Италианците бяха монополен доставчик за гумите в световното по рали, но с оттеглянето на японския производител в края на миналата година "Пирели" вече ще снабдяват само тимовете от Ф1.