Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Българката, убита от кучета в Кипър, първо била ударена от машина, после - хапана

Съдебният лекар Николас Караламбус е открил 14 рани по тялото на българката, убита от кучета в Кипър на 22 февруари 2018 г. Повечето са били в областта на главата и ръцете. Те приличат на ухапвания от кучета. Всички патолози са съгласни, че жената е починала в следствие на хеморагичен шок заради атаката от животните.

Петрана Милчова Николова е намерена ранена в поле в района на Героскипу на 22 февруари 2018г. Раните й са били смъртоносни.

Вчера в Кипър, в Героскипу, окръг Пафос, бе поредното изслушване по криминалното дело за смъртта на българката, нахапана от кучета, съобщи bg-voice.com.

В предишно заседание на съда съдебният лекар Николас Караламбус е свидетелствал.

Обвиняем по случая е мъж, собственик на два ротвайлера. Той пледира невинен и каза, че домашните му любимци са приятелски настроени и не са агресивни, както и че не били хранени със сурово месо. Мъжът, който е на 27 години, обаче се е признал за виновен за притежание на кучета без нужното разрешително.

В деня на инцидента той отишъл на гости на дядо си и когато се върнал намерил окървавената българка и се обадил да извика линейка. Мястото било близо до дома му и гаража му, в който той имал сервиз за коли.

Освен двата ротвайлера мъжът имал и други кучета. Той признал, че ги държал свободни, но те го слушали. Край гаража му се въртели и бездомни кучета. Досега нямало оплакване от ротвайлерите, а само от едното от другите му кучета, което ухапало дете по крака преди година.

Защитата каза, че въпросното куче било доведено в дома на клиента им за кратко – само за пет дни.

По случая са направени няколко патологични експертизи, включително от експерти от Гърция и Англия. Обвиняемият е пуснат под гаранция, предал е на властите международния си паспорт и трябва да се явява в полицейското управление всеки ден.

Може би Милчова първо е ударена от машина и след това ухапана от кучетата, твърдят адвокатите. Тази версия се появи още на първото заседание на съда, но тогава съдебният лекар отхвърли подобна теза. Вчера обаче свидетелства патологът на защитата – Мариос Матсакис, който каза нещо различно.

“Тя е била нахапана от едно или няколко кучета, но има и други наранявания, които са от друг източник и може да са причинени от машина”, обясни в съда той. Той каза също, че Милчова може да е ранена от предполагаемата машина на друго място, не там, където е била намерена.

Милчова е на 46 години. Пристигнала е в Героскипу със съпруга си и си търсела работа. Живеела близо до дома на обвиняемия.