Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иззели всички материали по темата и не дали на биолог да вземе проби от тъканите

Географската ширина на основата на Хеопсовата пирамида съвпада с цифрите от скоростта на светлината

Голямата пирамида в Египет не е саркофаг на фараони, а уникално инженерно съоръжение. Това потвърждават две разтърсващи археологически открития, държани в тайна.

През 1988 г. френският археолог Луи Капара случайно открил тайна камера с кристална капсула в нея, съдържаща малко извънземно същество в състояние на дълбока хибернация (hibernus - лат. "студен"). Не е било нито човек, нито мумия. Това пише египетското списание Rose al-Yusuf преди 31 г. Саркофагът поддържал жизнените функции на извънземния хуманоид, но в летаргично състояние. В тайната камера е имало необикновени стенописи, които археологът успял да заснеме и декодира.

В друго списание - Еgyptian magazine, също от 1988 г., се споменава, че при последващо изследване на камерата е открит тайнствен папирус, в който учените разчели, че Голямата пирамида е построена като енергийно-захранващо убежище на мистериозната кристална капсула с извънземното същество.

Когато Луи Капара съобщил новината в египетския Върховен съвет по старините (ЕВСС), бил

арестуван

от властите,

които иззели всички материали, свързани с кристалната капсула. Самият археолог бил екстрадиран от страната завинаги. Малко след сензационната новина биологът Де Брага отишъл в Кайро с намерение да вземе проби от тъканите на извънземния, но египетските официални власти му обяснили, че кристалната капсула с извънземния хуманоид е конфискувана и засекретена. Оттогава всичко свързано със сензационното откритие е покрито с дълбока непроницаемост, сякаш никога не се е случвало!

Историческите

сведения

През 813 г. сл. Хр. в египетските земи нахлуват войските на седмия абасидски халиф Абдаллах ал-Мамун. След няколкодневен труд хората му успели да прокопаят вход в Голямата пирамида до погребална камера, в която намерили останки на странно нечовешко същество, със златна броня и скъпоценен медальон, златен меч на гърдите и голям рубин на главата - очевидно погребано с големи почести.

Писателят Питър Томкинс споменава за това събитие в книгата си "Тайните на Великата пирамида", позовавайки се на арабски източници. И сега академичната общност отстоява версията, че пирамидите са предназначени за фараонски мастаби (гробници), а в нито една от трите пирамиди върху платото Гиза не е открита дори една мумия на погребан фараон от IV династия, но пък извънземни същества са открити, при това не едно, но дълбоко засекретени.

Каква е връзката на скоростта на светлината с разположението на пирамидите?

Учени от Калифорнийския университет установили, че Хеопсовата пирамида (Египет), Голямата пирамида Кетцалкуатъл (Мексико), пирамидите Гуимар (Канарските острови) и др. са разположени на една и съща географска ширина - 30 гр. северна ширина. Пресечната точка на меридиана - (31 гр. и.д.) и паралела - (30 гр. с.ш.) на Голямата пирамида е точка върху платото Гиза, намиращо се на западния бряг на Нил, на 25 км югозападно от столицата Кайро.

По-внимателните изследвания показали, че тя е

пресечната

точка

на диагоналите на основата на Голямата пирамида, проектирана да има основен ръб от 231,28 м (заедно с облицовъчните варовикови камъни - тура). Географската ширина на този център на основата е 29,9792458 градуса (с.ш.). На пръв поглед постигнатата точност до седмия знак от мантисата е ненужна, но ако умножим това рационално число по един милиард, ще получим числото 299792458, което е точната стойност на скоростта на светлината във вакуум, в мерните единици м/сек.

Опонентите биха

се затруднили

с твърдението, че посоченото съвпадение е случайно, при условие че въпросната стойност на тази скорост е постигната от човечеството едва през 1975 г., а по времето на IV династия в Египет дори не са били познати въведените в Китай през I век сл. Хр. десетични дроби. Това дълбоко закодирано познание на проектантите на Голямата пирамида за скоростта на светлината налага радикално преосмисляне на почти всички параметри и сакрални съотношения, свързани с тази пирамида.

Египтологията е утвърдила тезата, че сакралният параметър за Голямата пирамида е нейната височина Н, защото в дължината й е кодирано разстоянието (от център до център) на системата Земя - Слънце, когато тези космически тела са в перихелий (най-малкото разстояние между тях). Въпросният перихелий е 147098074000 м, а височината Н е 1/1 000000000 от него, т.е. H = 147, 10 м.

Такава е била планираната височина на Голямата пирамида заедно с облицовката и пирамидона.

Но ако приемем, че архитектите на Голямата пирамида са били египтяни от IV династия, то е естествено да се запитаме как са пресметнали скоростта на светлината във вакуум, като еталонната мярка за дължина - 1 м, не им е била позната?

С какво е обвързана дефиницията от Международната система за измервания и единици, четете в печатното издание на "168 часа".