Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Искрено се забавлявам с идеолозите, втренчени в моите действия и съчиняващи различни сценарии. Очевидно страхът е огромен и създавам дискомфорт на много хора. Имам лоша новина за тях - ще продължа да работя само и единствено по сценарий, който пишем гражданите и аз."

Така Мая Манолова коментира пред "24 часа" публикация на "Труд", с която се обявява, че омбудсманът дава заден и се отказва от битката за кметския стол в София по съвети на политически играчи.

Това е фейк новина, категорични бяха от екипа на Манолова. Тя още не е обявила решението си дали ще се кандидатира или не. Очаква се това да се случи в началото на септември.

Според отлично запознати обаче Манолова ще се включи в кметската надпревара за София. Знак за това е и активизирането й в последните седмици по теми и проблеми, поставяни от протестиращи от различни столични квартали.

БСП вече обяви, че ще застане зад Манолова, ако тя се кандидатира. Омбудсманът е фаворит на левите в столицата и има най-много номинации, но ако се включи в битката, ще играе като незевисим кандидат.

Неофициално вече се водят разговори и сондажи за подкрепа на кандидатурата й и от дясноцентристски формации.