Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Заради диктатор-мегаломан суперзвездите Мохамед Али и Джо Фрейзър са пратени да се бият на 40-градусова лепкава жега за кефа на над 1 милиард зрители

В задушаващата жега единият боец седи кротко на стола в хотелската стая и безропотно слуша гневната тирада на съпругата си. На няколко километра неговият враг седи сред дърветата и медитира. Наоколо е тихо, чува се сама птича песен, за женски крясъци и дума не може да става. Температурата се покачва с всеки изминал час, а с нея и напрежението. Капчици пот се стичат по изваяните тела на героите в тази история, светът също се пържи в собствен сос. Хиляди, милиони, цял милиард от жадното за зрелища човечество ги очаква на арената.

Време е. Единият трябва да слезе от планината, а другият ще целуне сърдитата си женичка и ще напусне хотелската стая. В този момент температурата навън надхвърля 40 градуса, а придружаващата я влага превръща околния свят в адска пещ. Организмът не би трябвало да бъде подлаган на подобно изпитание, но гладиаторите са длъжни да се изправят един срещу друг и да умрат, ако трябва, в името на тълпата.

Мохамед Али и Джо Фрейзър излизат на ринга и въпреки нечовешките условия преминават през 14 ужасяващи рунда. Светът никога след това няма да забрави тяхната саможертва и ще нареди сблъсъка им сред най-великите боксови двубои в историята. Но чакайте малко, защо е тази скромност? Това е най-великото зрелище за всички времена! И то не само заради невероятната проява на стоицизъм между въжетата, пред която сме длъжни да се преклоним.

Всеки детайл около организацията на боксовия двубой сякаш е изваден от въображението на ненадминат филмов сценарист. Самият Али неволно дава име на смъртоносното изпитание - "Трилърът от Манила" и така историята си има всичко необходимо, за да се помни, докато свят светува.

Трудно е да се прецени къде точно е началото на това историческо приключение. Вероятно всичко започва с раждането на великите боксьори, върху които съдбата избира да дари своята милувка и стовари своя юмрук. И двамата растат в бедност, минават през болка и кръв, за да бъдат коронясани накрая. Характерите им също са коренно противоположни, което е задължително условие за създаването на легендарно съперничество. Роденият като Касиус Клей, а след това приел името Мохамед Али, е шумен, цветен, провокативен. Джо Фрейзър е по-скоро скромен, хладнокръвен, умерен. На ринга и двамата са машини за убиване. Стоварват удари със сила, равняваща се на 1-2 тона. Малцина имат смелостта да им се опълчат.

Как любовница за малко да провали подготовката на великия Мохамед Али - четете в "Космос"