Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Терминът "политически коректен" е въведен в края на 20-те години на миналия век от руснаците и техните идеологически съюзници по целия свят, за да опишат защо възгледите на някои от верните на партията се нуждаят от корекция на партийната линия.
Левите интелектуалци са начело на развитието на комунистическата идеология. Те смятат, че културата трябва да бъдат изкоренена, преди да бъде заменена от нова, марксистка.

През последните десетилетия университетите в англоговорящия свят се ангажираха с една идеология като основа на своето функциониране. Тяхната политическа коректност не е марксизъм-ленинизмът на Съветския съюз, нито маоизмът на Китай, а вид неомарксизъм, който често бива наричан идеология за "социалната справедливост". Тя поставя на първо място равенството, и разглежда хората в качеството им на членове на категории или колективи. Нейният ръководен оперативен принцип е "представителство" въз основа на статистическото им присъствие спрямо общото население.
Те манипулативно намекват или директно лъжат, като заявяват, че някои категории са "недостатъчно представени" поради предразсъдъци и дискриминация, но не представят доказателства в подкрепа на това твърдение. И накрая, те препоръчват да се предоставят специални привилегии на "недостатъчно представените малцинства". С други думи, целта на тази "социална справедливост" е да включат хора от някои категории, като се изключват хората от други категории. "Включването" се прилага само за предпочитани категории хора.

Политически некоректните преподаватели са уязвими на натиск и могат да бъдат уволнени.

В помощ на тази програма за "социална справедливост" се налагат различни лъжи като например, че "мултикултурализмът" не е социологически оксиморон, а най-висок морал; че всички култури са еднакво добри и ценни; че биологията не влияе на нашите социални роли и поведение (с изключение на хомосексуалистите); че жените никога не лъжат и винаги трябва да им се вярва; че идеите за заслуги и постижения са "бяло мъжко превъзходство"; и че политиката на race-blind policy (расата е без значение) е расистка, както и твърдението "All Lives Matter" (отговор на идеята "Black Lives Matter").

Университетските администрации са решително ангажирани с идеологията на "социалната справедливост" и са назначили серия от комисари по "многообразието и включването", които да служат като правоприлагащи органи за премахване на всякакви политически некоректни мнения. Тези хора държат бъдещето на всеки студент или служител в ръцете си, и ще унищожат всеки студент или служител, който изрази забранени истини или поставя под въпрос дневния ред на "социалната справедливост".

Тоталитарните комунистически режими се оказаха много полезен пример за следване от западните университети.

*От фейсбук!