Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ВЛЯВО: Мъртви птици в Луизиана. Картината напомня началните сцени от филма "Ядрото". 
ВДЯСНО: Река Арканзас се препълни с телата на повече от 100 000 риби.
ВЛЯВО: Мъртви птици в Луизиана. Картината напомня началните сцени от филма "Ядрото". ВДЯСНО: Река Арканзас се препълни с телата на повече от 100 000 риби.

 

 

 

През 2003 г. дъжд от хиляди мъртви птици залива Лондон, Япония и Австралия. Преди да умрат, някои се блъскат в прозорците на сградите, ужасени от невидимия убиец.
Ята гълъби връхлитат площад "Трафалгар" и предизвикват паника и хаос, изгубили напълно ориентация. От смъртоносната слънчева радиация загиват и стотици хиляди риби.
Тя прониква

все по-лесно

заради отслабващото магнитно поле на Земята. Вътрешното ядро на планетата е спряло да се върти и "угасва" бавно. 2 месеца по-късно цялата електроника на планетата ще излезе от строя. След година на нея няма да остане живот. Апокалипсисът е финален акорд от свръхсекретната военна програма D.E.S.T.I.N.I. и оръжието є за пораждане на изкуствени земетресения на чужда територия. Такъв е накратко сценарият на обявения за най-слаб американски научнофантастичен филм "Ядрото".
2011 г. Картината с падащите от небето птици и с мъртвите риби ще прескочи от "слабия" сценарий

в реалния свят

"Над 4000 коса паднаха мъртви над град Биби, покривайки около миля с телата си. Първата хипотеза бе отравяне, но тя не бе потвърдена и причините остават мистерия!" - съобщава на 1 януари 2011 г. репортерът от телевизия Today's THV в Арканзас Катерина Янси. Следват типични за трилър сцени. Десетки екипи от службите за защита на околната среда обикалят покриви и улици, облечени в предпазни костюми и маски. Очевидецът Чарлз Болдри обяснява, че е питал "тези момчета" кой ги е пратил "да събират труповете", но те само кимали многозначително. Няма и евакуирани от Арканзас. Екослужбата е тествала въздуха и в него не са открити токсини. Репортерката Янси е намерила една-единствена жива птица - тя е объркана, ранена, върти се постоянно в кръг, не издава звук и не се опитва да лети. "Инцидентът не е резултат от отравяне или болест. Получаваме данни за сходни случаи от целия свят. Предварителните аутопсии показват вътрешни травми и кръвоизливи от удар в нещо много твърдо. Иначе всички те са били напълно здрави" - свидетелства Карен Роу, орнитолог от Комисията за диви животни и риба в Арканзас.
"Не са жертва и на бързодействащи пестициди. Щяха да са се отровили през деня, когато се хранят, и щяха да умрат преди залез слънце, тоест преди да се спуснат над града. Не са погълнали и бавнодействащи

пестициди

или токсични химикали, защото нямаше едновременно да загинат. Буря с градушка е също неправдоподобна, тъй като е трябвало да летят нощем, а по това време косовете вече спят" - категоричен е Дан Кристол, професор по биология от Института за орнитоложки изследвания към колежа "Уилям и Мери" във Вирджиния. Същото твърди и щатският ветеринар д-р Джордж Бедли. Той напомня, че птиците не са яли от часове и че смъртта им е настъпила във въздуха. Броят им до този момент е между 4000 и 5000. Справка в Националната метеорологична служба на Норт Литъл Рок показва, че в района на Биби

не е имало гръмотевици

и проливни дъждове на 31 декември и 1 януари. Според метеоролога Крис Буонано тази хипотеза изобщо трябва да се изключи. Тя не се връзва и с масовата гибел на повече от 100 000 риби в река Арканзас, на 100 мили от Биби. Те са най-вече от вида Sciaenops ocellatus и се носели по протежение от 20 мили между язовир "Озарк" и моста на магистрала 109 в окръг Франклин. "Бил съм в Ирак, но дори и там никога не сме виждали подобен мор!" - признава ветеранът от американската армия и жител на Биби Джеф Дренан пред новинарската агенция на Централен Арканзас Fox16 News.

Истината е някъде там...

Традиционните обяснения за феномена гравитират около бури, гръмотевици, сблъсък с електропроводи и камиони, новогодишни фойерверки, преяждане със семки и препиване с джибри, измръзване, вируси, отравяне и височинна болест.
"Къде обаче са изгорелите от светкавиците птици?" - пита Дейвид Айк, автор на бестселъра "Бунтът на роботите". Къде са и данните за избити от фойерверки птици на 4 юли, празнуван ежегодно като Ден на независимостта на Щатите? С джибри ли са препили птиците в Нова Зеландия, Виетнам и Бразилия? "Какво ни казаха официалните служби: няма място за паника, това е естествено явление, виждали сме го и преди. Но НЕ Е нормално да измират в такива количества риби и птици на толкова отдалечени места по планетата. В рамките само на седмица и нещо!" - коментира американският социолог и журналист Томас Мисиевич.


• Хипотеза №1: Геоинженерни технологии. Според една от нашумелите конспиративни теории някои самолети оставят особен тип химически следи (chemtrails), разпръсквайки химични, биологични агенти и наночастици. Целта е контрол над климата и населението, експерименти с биологични и химически оръжия.


• Хипотеза №2: HAARP - прототипът на D.E.S.T.I.N.I. от филма "Ядрото". Американска програма за изследване на полярните сияния. За учени като Мишел Шосудовски, професор по икономика от университета в Отава и директор на Центъра за изследване на глобализацията, HAARP е геофизично и йоносферно оръжие за масово унищожение, което излъчва радиовълни в най-горните атмосферни слоеве. Чрез него се предизвикват климатични аномалии и земетресения, променя се електромагнитното поле на Земята и се поразяват екосистемите.


• Хипотеза №3: "Бягството" на Северния магнитен полюс към Русия. Заради изместването му летището в Тампа, Флорида, трябваше да затвори до 13 януари. Възможно е птиците да се объркват с позицията на полюса, което им пречи да мигрират на юг, за да избегнат студовете.


• Хипотеза №4: Сблъсък с невидими НЛО и генерираните от тях полета.


• Хипотеза №5: Случващото се е предвестник за още по-глобални процеси, следствие от климатичните промени.

Аутопсия на една мистерия

В Щатите за последните 6 месеца са регистрирани над 90 идентични аномалии. В първите дни на новата година те стават ежедневие не само за САЩ.
28.12.2010. Над 70 мъртви прилепа са открити под мост в Туксон, Аризона. Причината е неизвестна.
31.12.2010-3.1.2011. Арканзас - дъжд от 4000-5000 мъртви птици и препълнена река с над 100 000 риби. Над град Биби метеостанциите засичат необяснимо явление в нощта на птичата гибел. "Не е дъждовен облак или буря, всъщност не знаем какво е!" - подчертава Буонано.
31.12.2010-3.1.2011. Десетки ламантини (морски крави) измират по крайбрежията на Флорида. "По тях няма рани от плавателни съдове, вероятно са стресирани от студа" - предполага Габриела Фераро, говорител на Комисията за опазване на дивата природа във Флорида.
31.12.2010-7.1.2011. Над 150 тона от рибата тиляпия гине в провинция Донг Тхап, Виетнам. Властите успокояват, че невижданата катастрофа е следствие от недостиг на кислород.
1-2.1.2011. Повече от 120 коса са пръснати по магистрала 70 в окръг Уилсън, Тенеси.
2.1.2011. Магистрала край Батън Руж, южно от Луизиана, е осеяна от мъртвите тела на 500 птици. "Вероятно са били дезориентирани и са се ударили в електропроводи. В нормално състояние прелитат безпроблемно край тях. Какво ги е извадило от строя, не е ясно" - обобщава Дан Кристол.
2.1.2011. Чили, Южна Америка. Отново дъжд от хиляди мъртви пернати.
3.1.2011. Манитоба, Канада. Северна Америка. Внезапна смърт за над 10 000. От същия ден са и съобщенията за птича гибел в японския град Йонанго.
4.1.2011. 50-100 птици Corvus monedula от семейство "Врани" падат над шведския град Фалкопинг, югозападно от Шьовде. "Все още не сме сигурни за причините" - колебае се Томас Ахлгрен, полицейски началник от Шьовде.
1.1-4.1.2011. 2 млн. риби издъхват в залива Чезапийк, Мериленд. Същият брой буквално препълва топлите води на залива Спрус в Порт Ориндж. Миризмата е непоносима и местните не могат да спят дори и при затворени прозорци. Тук хипотезата измръзване е алогична, температурите са високи дори за януари.
1-7.1.2011. Над 1000 гълъби, гугутки и други видове птици загиват над Италия. Най-спряганата версия е преяждане със слънчогледови семки, липса на кислород и височинна болест. Жителите на град Фаенца разказват как падали като "малки коледни топки" .
5.1.2011. Службите по опазване на дивата природа в Кентъки добавят към черния списък няколкостотин врани, червенокрили косове, червеношийки и скорци, открити през първата седмица на януари в западната част на щата.
5-6.1.2011. 100 тона сардини, малки морски котки и риби от семейството на измрелите в река Арканзас Sciaenidae са изхвърлени по бреговете на Бразилия. Същевременно над 40 000 раци засипват бреговете на Кент във Великобритания.
5.1.2011. "Килим" от хиляди мъртви риби покрива морето и ужасява новозеландците, разхождащи се по плажовете на полуостров Коромандел.
6.1.2011. Телевизията KLTV в източнотексаския град Тайлър излъчва репортаж за 200 птици, лежащи върху магистрала 155.
6-7.1.2011. Стотици хиляди риби се носят с прилива край бреговете на Южна Каролина. За тази епидемия в Северното полукълбо експертите обвиняват студената вода и ниските температури. Те обаче не обясняват защо измират риби и птици и в Южното.
8.1.2011. Невидима сила помита във въздуха 2000 коса над три румънски града.
10.1.2011. Дъжд от десетки мъртви скорци вали над път в провинция Бурса, Турция.
Ноември 2010. Трупове на пеликани лежат по крайбрежието на град Норт Топсейл Бийч, Северна Каролина.
Декември 2010. Над 100 птици падат над сгради в Илиноис.

Мишел Шосудовски
Мишел Шосудовски