Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тази история много лесно може да бъде посветена единствено на Вини Джоунс. Лошото момче на европейския футбол сътвори достатъчно зрелищни глупости през живота си, за да си спечели привилегията да бъде главно действащо лице в журналистическите очерци. До края на света ще се помни мръсният му номер на мача "Уимбълдън" - "Нюкасъл" през 1988 г, когато Вини с лявата си ръка почти премаза тестисите на легендата Пол Гаскойн.

Да, уелсецът сътвори големи чудеса по терените, а след това и на снимачната площадка, но съпругата му Таня заслужава поклон доземи от страна на публиката. Преди дни вярната спътница в живота на бившия футболист и настоящ актьор реши, че повече не може да води мъчителната битка и затвори очи завинаги.

Американските свещеници са прочути с емоционалните си речи по време на погребалната церемония, но в случая с Таня на църковния служител едва ли му е било трудно да напише словото си. Мисис Джоунс беше пример за силата на човешката воля, която поне за известен период от време може да се опълчи дори на всесилната смърт.

Съпругата на звездата от "Две димящи дула" и "Гепи" преди десетилетия преживя сърдечна операция, след това успя да се пребори с рака на маточната шийка, от 2013 г. започна неравна битка с меланом - едно от най-агресивните злокачествени заболявания. Лекарите я предупреждават, че този път няма спасение, но тя

не прекланя глава пред смъртната

си присъда

и продължава да се бори така, както го е правила от 19-годишна. С цената на много усилия и болка Таня преживя още шест години, които използва максимално пълноценно, за да дава и получава любов от близките си хора. И нито за миг не си позволява да се оплаче от жестоката съдба, въпреки че има всички основания. Сякаш провидението е нарочило сем. Джоунс и му праща само непреодолими неприятности.

През 2013 г. Вини съобщава на света, че той и съпругата му са диагностицирани с един и същи вид рак. Бившият футболист първи чува страшната диагноза меланом. Малко по-късно лекарите съобщават на съпругата му, че и тя е болна от агресивния пигментен тумор. В този критичен момент съпрузите са на ръба на психическия срив. Някой трябва да поеме отговорност и да събере смелост и за двамата.

Таня знае как да се измъкне от капана на собствената си психика.

И друг път

се е докосвала

до смъртта

и познава първичния ужас. Едва на 19 тя чува от лекаря, че й остават не месеци, не седмици, не дни, а няколко часа живот. Новината идва като гръм от ясно небе за красавицата, която по онова време сякаш живее в приказка. С красивия футболист от "Уотфорд" Стив Тери се женят и тя забременява. Всичко изглежда добре планирано за един дълъг и много щастлив семеен живот.

В родилното обаче нещата се объркват. Малко след като бебето се появява на бял свят, жизнените показатели на родилката се сриват. Животът й бързо изтича от вените, а лекарите се чудят какво точно не е наред.

"Умирах и никой не можеше да каже защо. Накрая повикаха кардиолог и той откри, че сърцето ми е сериозно увредено и се нуждая спешно от ново. Спомням си, че лекарят седна до мен и лаконично ми съобщи колко са зле нещата. Всеки следващ час можеше да ми е последен. След това съм изгубила връзка с реалността. Поне пет или шест пъти се е налагало да ме реанимират и буквално са ме връщали от онзи свят. Господ реши да ме спаси. Получих сърцето на 14-годишно момче от Германия. Много по-късно в болницата ми позволиха да гушна дъщеря ми Кали и да осъзная колко голям късмет съм имала", разказва навремето Таня.

Здравословното премеждие е причината в живота й да влезе Вини Джоунс. Двамата се познават от 12 годишни, но след това момчето хуква по света да прави кариера. Вече утвърденият футболист прочита във вестника за изпитанията на своята приятелка и отива да я види в болницата. Двамата бързо усещат, че ще направят огромна грешка, ако отново прекъснат отношенията си. На всичкото отгоре съпругът на Таня се отдалечава от нея заради здравословните й проблеми и така нищо не пречи на някогашните хлапаци вече съвсем осъзнато да се влюбят един в друг.

"Отидох при бащата на бъдещата си съпруга, за да му поискам ръката й. Той ме погледна и попита: "Наясно ли си с какво се захващаш?" Отвърнах, че съм абсолютно убеден в решението си

и ще се грижа за нея, докато тялото

и умът ми са

си на мястото",

споделя Вини Джоунс. За известен период от време той забравя за дадената клетва. Семейните му проблеми започват след края на футболната кариера. Преди това той просто е твърде зает да върши красиви и ужасно безумни неща по терените. Както вече стана дума, най-голямата му изцепка е физическата атака върху слабините на Пол Гаскойн.

"Болката беше ужасна. Опитах да извикам на съдията, но се получи някакво немощно крякане. Бях убеден, че

с мъжкото ми достойнство

е свършено",

ще си спомни по-късно Гаскойн. Неговият мъчител признава, че е действал импулсивно и може би е бил повлиян от бивш треньор, който често му повтарял: "Сграбчи ги за топките, ако се приближат твърде много". През годините случката се е превърнала по-скоро в някакъв анекдот, въпреки че Вини извърши неща, които не бяха никак смешни. Той беше част от Лудата банда, както навремето наричаха отбора на "Уимбълдън". В този си период от живота Джоунс псуваше, пиеше и издевателстваше над по-младите си съотборници в съблекалнята. И не само там. Именно след негово зверско влизане на терена десният бек Гари Стивън получи ужасяваща контузия в коляното, след която така и не успя да се възстанови напълно.

Вини си беше гадняр на терена и може би точно заради това толкова му провървя в Холивуд, където го търсеха първо него, ако им трябва

характерна мутра

за ролята на

лудия бандит

Лошото беше, че той пренесе агресията и у дома, след като се отказа от футбола. Повечето от изцепките му се случиха след употребата на алкохол. Влезе в полезрението на клюкарските издания заради няколко сбивания и еднократни флиртове с далеч по-млади от законната му половинка момичета.

Таня дори се

изнесе от дома им

след поредната пиянска изцепка на съпруга си. На сутринта, когато най-сетне е изтрезнял, Вини Джоунс съжалява горещо за глупостите, извършени под прикритието на нощта. Той не може да се понася и заради болката, която причинява на близките си. Един ден взима зареден пистолет със себе си и тръгва на разходка в гората.

"Не знам какво съм искал да направя с оръжието, но се осъзнах навреме. Спаси ме домашният ни любимец. Кучето ме видяло, че влизам в гората, и решило да ме последва. Щом го зърнах между дърветата,

осъзнах какъв глупак съм

и в онзи момент се заклех да вляза в правия път", разказва по-късно бившият уелски национал. За да спаси брака си, той започва да посещава психолог, но големите изпитания тепърва предстоят.

Неговата Таня вече е научила от лекарите, че има рак на маточната шийка. Подлага се на операция и всички следващи ужасно мъчителни терапии. След това идва и последното, оказало се и

непреодолимо, препятствие

"В най-трудните си моменти Таня запази духа си и тя беше тази, която не ми позволи да се поддам на отчаянието. Тя е моят ангел хранител. Заради нея спрях алкохола и се вкопчих в живота", споделя Вини Джоунс. Една особено трогателна снимка от 2015 г. доказа, че той все пак ще изпълни обещанието си да подкрепя съпругата си в най-тежките моменти. На фотоса ясно си личи, че болестта е изсмукала силите на Таня и тя се придържа за ръката на мъжа си, докато двамата излизат от аптека.

Въпреки болката смелата мисис Джоунс преживя още 4 години, заобиколена от най-любимите си хора. Така си и отиде от този свят. Вини лаконично съобщи, че е опустошен и помоли да остане насаме с мъката си. Желание, което сме длъжни да удовлетворим.