Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ще ми се да кажа няколко думи на някои привърженички на Герб, които измъчват ума си с търсене на повод да обвинят Волен Сидеров и АТАКА за разрива в малката коалиция. Скъпи дами, коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ се разпадна ЗАРАДИ СДЕЛКАТА ЗА Ф16.

Всички останали коментари за присъствие или отсъствие на депутатите от АТАКА, всички публични изявления на лидерите Каракачанов, Симеонов или на новите съпредседатели Искрен Веселинов и Валентин Касабов, цялото дърлене пред камерите и диктофоните, са съпътстващи медийни ефекти. Фойерверки, които нямат стойност – поне за онзи, който търси истината.

Това не е единствената простъпка на двете евроатлантически, русофобски партии. Не е и първото им отстъпление от предизборната програма, с която влязоха в парламента. Този договор просто беше последната крачка, с която преминаха оттатък червената линия на атакисткото търпение.

Гледайте, четете и анализирайте Договора за Ф16 – това е причината за разпада на ОП. Този разпад беше предизвестен, той чакаше зад кулисите да мине ратификацията. На 28 юни в „Панорама“ президентът Радев обяви, че реалната стойност на сделката е 3.45 милиарда лв. Но ТРИ седмици преди президента, още на 5 юни Волен Сидеров обяви в парламента, че сделката е за 3 милиарда лв. и повече. Тоест, Сидеров е знаел неща от кухнята на преговорите с Пентагона, които не са били известни на широката общественост. Той предупреди за онова, което предстои.

АТАКА не е сама в своя демарш срещу този договор. Нашата позиция съвпада с позицията на президента Радев, а той разбира от бойна авиация. Съвпада и с позицията на много други политически и обществени организации. Няма да ги изброявам, вие би трябвало да сте чели анализите по проблема.

Вярвам, че изключването ни от тази коалиция е ангажимент, поет от кабинета в хода на преговорите със САЩ. Пречим на далаверата, наричаме я „данък спокойствие“ (каквато тя е в действителност), обсъждаме в медиите безогледния грабеж на българския данъкоплатец.

Само малоумник може да повярва, че причината е в отсъствията на нашите депутати. Колкото и да са на брой присъствията/отсъствията им в пленарната зала и комисиите, те имаха ясна позиция по всеки важен законопроект и техните изявления от парламентарната трибуна са най-ярки, най-запомнящи се, най-аргументирани. Да изключиш Павел Шопов поради „пасивност“ е виц. Павел Шопов е в парламента от 9:00 часа сутрин до 14:00 часа – неизменно, а след това, с половин час почивка, отива в Партийния дом и там работи в комисиите.

За сметка на това в НФСБ и ВМРО има поне 4-5 депутати, които никой не познава и не помни. Напълно неразпознаваеми. До 2017 г. са били членове на десни партии (СДС, царската партия, партията на Кунева и пр.) в дълбоката провинция. През 2017 г. изведнъж се събудили патриоти и се оказали в листите на ОП. Влезли са от райони с малко депутатски мандати - Видин, Монтана, Силистра... Може и да са стоели в парламента, но нямат нито едно изявление от парламентарната трибуна, не са дали нито едно „сражение“, не са провели нито една битка за дадена кауза. Живуркат си по банките, натискат зеленото копче, когато им дадат знак и повече нищо не им трябва.

Така че, четете договора за Ф16... Проф. Румен Гечев от "БСП за България" изнесе потресаващи текстове от този документ. Който, впрочем, не е секретен. Защо Караянчева го държи в секретното деловодство, е мистерия.

От фейсбук