Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефан Данаилов Снимка: Архив
Стефан Данаилов Снимка: Архив

Черноморието ни е абсолютно прекрасно - това е така, откакто се помня. Ако идваш с мисълта, че се намира на много красиво място и не ти пречат блокове и коли, е чудесно. Тъй като всичко полудя по гръцкото Беломорие, аз съм го видял много. Тогава българите не ги допускаха до там. Така коментира състоянието на родния морски туризъм този сезон пред бТВ големият български актьор Стефан Данаилов.

"Първото море беше с мама и татко във военната станция на "Свети Константин". Все едно съм роден в морето. Много обичам море. Баща ми е планинар, но аз обичам морето", уточни Ламбо.

Той направи сравнение с това, което е бил по онова време, и това, което е сега у нас и в Гърция.

"Много е голяма разликата, защото тогава нямаше там много българи. Но аз се наситих, 2-3-4 години. Дори спрях да ходя. Викахме Гърция е много готина, направих ред глупости. Продадох си едно место тука, но ми писна, защото не можеш всеки ден да ядеш, риби совлаки, скучно ми беше. Нека ходят българите, нека да видят какво е, но нашето е чудесно. Скъпо, скъпо, но пък е друго", каза той.

Според актьора много сме жестоки по отношение на това, което го имаме. "Какво ти става като кажеш това не е така, онова не е така. Какво да направим? Като има бетон до морето дай да го оплюем и да отидем в Гърция. Аз съм за пазене, но в началната вълна на великата демокрация стана страшното. Защо тогава не скачахме", попита Ламбо.

Стефан Данаилов в момента е на турне по родното Черноморие. Решил се на него точно преди една година. В заведение се срещнал с Аня Пенчева, с която не се е срещал години наред. На следващия ден се видели и актрисата му предложила една пиеса с роля за него. Данаилов повикал своята племенница да му прочете пиесата, защото той вече недовиждал. Историята му харесала. И тогава си казал "защо не".

За актьора имаше и изненада. В ефира се пови великата българска актриса Татяна Лолова, при това с дрехи за карате. Лолова призна на Ламбо: Обичам те!

Тя припомни и любопитна случка със Стефан Данаилов. Сърцето на актьора излязло от ритъм. Тогава колегата му Васко Михайлов веднага го завел в болница, а по-късно вечерта Данаилов успял да върти две девойки на веднъж в нощно заведение.

Данаилов коментира и събирането на БСП на Бузлуджа и отправи критики към вицепремиера Валери Симеонов. "Виж какъв подлец е този Валери Симеонов. Всички тука сега гледаме неговата "Скат" и неговата телевизия не предават нашата партийна телевизия. Така, понеже не мога да отида горе, защото ме боли, не гледах събитието, само репортажи. Но много добре мина. Корнелия интелигентно говори, не се помпа", каза Данаилов.

Коментирайки решението си да убеди Нинова да не подава оставка след евроизборите, Ламбо каза: " Всеки човек има своите скрупули. Някой я заблуди, че прави нещо по начина, по което тя не може да го реализира. Имахме личен разговор. Непрекъснато говоря с това момиче. Казах ѝ, че това е най-голямата глупост, жалко за нейния труд. Знам колко мъки и притеснения ѝ е коствало това. Разбирам моралните ѝ скрупули, но ще плюят, ще плюят, но ще мине".

Коментирайки възможността Мая Манолова да стане кандидат кмет на София, Ламбо каза: Харесвам я. Тя се е утепала за кмет на София. Тя е юрист и знае проблемите на хората. Дано да бъде нашият кандидат".