Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Албърт Парсънс, първият главен изпълнителен директор на Би Ти Ви, в студиото на Слави
Албърт Парсънс, първият главен изпълнителен директор на Би Ти Ви, в студиото на Слави

Албърт Парсънс, първият изпълнителен директор на Би Ти Ви, пристигна в България специално за да участва в “Шоуто на Слави”.

Екипът го кани да е част от последните издания на предаването, тъй като той е човекът, решил телевизията да има късно вечерно токшоу и то да се прави именно от Трифонов и хората около него.

“Задачата ми бе да създам телевизия в американски стил с програма, която започва със сутрешно шоу и завършва с вечерно токшоу”, разказа той в предаването в петък, 26 юли. Пристигайки тук, започнал да проучва рейтингите и забелязал как интересът към кабеларката “7 дни” изобщо не е висок, но се покачва неимоверно, когато се излъчва предаването на Слави. (По онова време “Хъшове” е по “7 дни”, след като е спряно от БНТ - б.а.). Поискал да се види с екипа и ги поканил да правят шоу.

“Имаше хора, които не бяха щастливи от това решение, но това не ми пречеше. Иван Костов каза “не” за шоуто. Просто ми каза, че не ви харесва предаването. И Нели Огнянова също”, каза Парсънс в шоуто. (Огнянова е в НСРТ, когато съветът избира американската компания на Рупърт Мърдок “Нюз корпорейшън” да прави Би Ти Ви. Веднага след това тя напуска и става консултант в първата частна национална телевизия - б.а.)

“Аз казах: “Да, обаче публиката го обича и ще го запазя”, разказа още Парсънс.

Днес той е пенсионер, живее в Панама Сити Бийч, Флорида, където се радва на белите плажове и играе голф. За последно е бил у нас през 2011 г. на откриването на голфигрището “Трейшън клифс”.

В края на предаването Слави и екипът подариха на Албърт Парсънс книга с посвещения, които написаха лично за човека на Мърдок у нас.

Впрочем преди години самият Мърдок казал на Парсънс: “Можеш да бъдеш Джеймс Баучер на XXI век за България”. “Едва ли ще кръстят булевард на мое име в София. Трябва да съм поне умрял”, пошегува се Парсънс, който създаде Би Ти Ви такава, каквато я познаваме.