Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мартин Петров беше от последното поколение български футболисти, които направиха славна кариера в чужбина. Няма начин да сте забравили фирмените му пробиви по фланга, с които радваше феновете по българските и европейските терени. Роденият във Враца играч беше оценен по достойнство в "Сервет", "Волфсбург", "Атлетико" (Мадрид), "Манчестър Сити", "Болтън" и "Еспаньол".

Беше на ниво в ЦСКА и националния отбор. Навсякъде го посрещаха с усмивка, а европейските отбори се изръсиха солено, за да се сдобият с привилегията да го имат в състава си. Марто натрупа солидни спестявания, докато правеше бляскави асистенции и вкарваше важни голове.

Опитният футболист се отказа навреме, сбогува се с тренировките и лишенията и се приготви за нов живот. Очакваше го по-хубавата част, в която да си харчи парите и да се радва на любимите хора. Само дето не се получи точно така. Футболната ни легенда беше засмукан от водовъртеж, в който потънаха почти всичките му спестявания и нерви. Самият Петров твърди и до днес, че през 2017 г. банкова служителка с измама източва почти всичките му спестявания в размер на 3,8 млн. лева. Впоследствие жената е уволнена от банката, но футболната звезда не успява и до днес да си върне всичко това, за което се е борил със зъби и нокти в продължение на цяло десетилетие.

Тези дни беше даден ход на делото, с което Мартин Петров се опитва да докаже пред държавата, че с

помощта

на измама

са били откраднати близо 4 млн. лева. Първата битка обаче беше загубена от някогашния любимец на феновете на ЦСКА. Изненадващо или не съдията още на първото заседание обяви, че е принуден да прекрати процеса, тъй като липсвали документи за близо 450 банкови операции. Част от тях били унищожени още навремето, а друга част били иззети от прокуратурата, която от две години разследва случая. Сега и най-опитните юристи едва ли биха се наели с прогноза какво точно ще се случи оттук нататък с опитите на играча да получи справедливост. Самият Петров не беше в Съдебната палата и поне до този момент явно не желае да коментира новосъздалата се ситуация.

Големите му проблеми започват през 2017 г., когато бившият национал се усъмнява, че личната му банкерка не изпълнява достатъчно съвестно своите задължения. Петров отива да направи справка в банката и с изненада научава, че служителката, която се е грижела за неговите финанси, е уволнена преди цели 10 месеца. Нещо, което тя е пропуснала да съобщи на своя клиент и на всичкото отгоре е продължила да му праща извлечения от банковата му сметка. Които впоследствие се оказват фалшиви. Шокът за Мартин Петров обаче тепърва предстои. В клона на банката му съобщават, че през последната една година той е теглил огромни суми пари и ги е прехвърлял в други свои сметки.

"Нищо подобно не съм правил", отсича футболната легенда, но само честната му дума не стига да се оправят нещата като с магическа пръчка. Напротив. За него предстои истинско ходене по мъките. Разплитането на аферата се оказва изключително трудно за разследващите. Личната банкерка на Петров

в продължение на

10 години източва милионите му,

като не пропуска да замита следите след себе си. Бившият футболист редовно получава разпечатки, за да се увери, че всичко с парите му е наред.

"През 2003 г., когато отворих сметката, запознах се с тази служителка и оттогава започнах да работя с нея. Тя се грижеше за моите работи и не ми е давала никакви поводи за размисъл или за каквото и да е, че може да прави тези мошеничества. Срещахме се на всеки 6 месеца или на 1 година, за да ми даде отчет какво става в сметките ми. Вадеше ми някакви листове, в които ми показваше някакви суми, графици... А когато съм имал нужда да се направи някакъв банков трансфер, да се заплати нещо, винаги ги е извършвала и никога не ми е давала поводи да се съмнявам, че тя едва ли не прави някакви други машинации", разказа преди време в интервю за Би Ти Ви Мартин Петров. Той разказа още, че от банката му предложили да му възстановят 10 процента от сумата, в случай че се съгласи да се откаже от съдебните си претенции и да остави случая в миналото.

Мартин Петров не се съгласява на сделката и му се налага да се бори освен за парите и за доброто си име.

"Излязоха лъжи, че съм бил едва ли не в комбина с тази жена. За съжаление, в България се четат такива работи.

И ме боли от подобни глупости,

защото знам какво ми е коствало тези повече от 10 години да ги изкарам тези пари. Какви лишения са били за мен, за моето семейство, родители, брат. Извинявайте, но това е пълна простотия", ядосваше се Мартин Петров. За него истинската битка тепърва предстои, въпреки че ще му е много трудно да се пребори за това, което му е било откраднато.