Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПАМЕТ: „ВИДЯХ ТЯЛО НА МОМИЧЕНЦЕ. БЕШЕ СТРАШНО!”

Преди пет години, на 23 юли 2014 г., CNN предаде траурната церемония по посрещането на тленните останки на жертвите от сваления над Украйна от руски военни малайзийски пътнически самолет. Тогава проруски сепаратист направи признание пред италианския вестник "Corriere della Sera". Разговорът с него е записан на гара Торез, където е бил композиран влакът с телата на жертвите. Ето думите на престъпника:

„Улучихме самолет на Киев, така ни казаха нашите началници. Мислехме, че ще видим падналите с парашути украински пилоти, а открихме тела на цивилни граждани. В четвъртък следобед началниците издадоха заповед да се натоварим на камиони с пълно въоръжение и амуниции. Десет минути по-рано чухме огромен гръм в небето. „Ударихме самолет на фашистите от Киев“ – казаха ни. Поръчаха да внимаваме, защото част от екипажа на самолета е скочил с парашути. Посред мъглата се виждаха бели предмети. Заедно с моите колеги търсехме парашути на земята и по дърветата. В един момент забелязях четири предмета на поляната. Приближих се и видях тялото на момиченце, около пет годинки. Беше страшно. Тогава разбрах, че самолетът е бил граждански, а не военен. И че убитите са цивилни граждани. Разхвърляните и отворени куфари потвърдиха това. Имаше толкова много предмети и части от предмети, които нямаха нищо общо с военните.“

След престъплението Кремъл изпълни информационното пространство с лъжи. Но международният разследващ екип доказа, че ракетата с която е свален пътническият самолет и загинаха всички 298 души на борда, е принадлежала на руската военна 53 бригада, изстреляна е от руско военно формирование. Транспортните машини пренесли ракетата „Бук” са на същата 53 бригада на руските въоръжени сили. Конкретните заподозрени са руските граждани Игор Гиркин, Сергей Дубински и Олег Пулатов, както и гражданинът на Украйна Леонид Харченко - национален предател. Те са обявени за международно издирване.

Всичко е ясно, само вече ги няма децата, които ще видите на снимката. Просто ги няма. Защото има Путин, има руска агресия в 21 век, има малоумници. Войната на Русия срещу Украйна вече отне живота на над 10 000 души. И продължава. Това е война и срещу България, срещу Европа. Война срещу стремежът на хората да живеят нормално. Да са живи децата им.

Бог да прости загиналите в трагедията на 23 юли 2014 г. Дано виновните да бъдат изправени пред съда.

*От фейсбук