Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За първи път организаторите разказват за живота на победителите от предишни издания на „Просто кажи „ДА“ след брака

Според официалните данни на Националния статистически институт през 2018 г. броят на сключените бракове се увеличава. Те са 28 961 - с 368 повече спрямо предходната година (28 593 през 2017 г. и 26 803 през 2016 г.). Близо три четвърти от всички регистрирани бракове (21 463) са сред населението в градовете. Най-много са сватбите в София, Пловдив и Варна. През миналата година средната възраст при сключване на първи брак за мъжете и жените е съответно 31,7 и 28,7 години.

Увеличаването на кандидатите за младоженци се потвърждава и от кампанията на „Пещерска“- „Просто кажи „ДА“. Сватбеният конкурс, превърнал се в традиция, за четвърта поредна година събира историите на различни двойки на специалната уеб платформа www.justsayyes.bg. Три от тях имат възможност да спечелят по 5000 лв., фото и видео заснемане и алкохол за цялото тържество.

В предишните три издания на инициативата бяха регистрирани 1914 сватбарски двойки, като желаещите нарастват всяка следваща година, отчитат организаторите.

Всяка двойка, която иска да сключи брак между 26 август и 31 декември 2019 г., може да вземе участие в играта, като разкаже своята кратка история на www.justsayyes.bg. Там желаещите трябва да качат описание за себе си и своята мечтана сватба, обща снимка, а ако имат - и видео. Кандидатурите се приемат до 18 август.

На сайта могат да се регистрират и сватбари - хора, които нямат планове да се женят, но искат да следят кампанията, да подкрепят някоя от кандидатстващите двойки и да участват за седмичните награди. На лотариен принцип всяка седмица десет от сватбарите ще получават бутилка „Пещерска“.

За първи път, откакто се провежда конкурсът „Просто кажи ДА“, организаторите ще акцентират върху това, че „има живот след брака“. Те представят специални интервюта с две от двойките-победители в предходните издания, които споделят емоциите от сватбения ден и живота си след това. Техните истории може да гледате тук и тук.

Статистиката на подадените истории от миналата година показа, че любовта онлайн не е мираж и доста хора си намират половинки именно през социални мрежи или приложния за запознанство. Друга интересна тенденция е, че голяма част от кандидатите искат да се оженят, след като са били обвързани дългогодишно с партньорите си. Мечтата за сватба споделят много двойки, които са заедно от 5, 10 и дори 15 години; такива с едно, две и три деца.

„Голяма част от хората казват, че дълго време са си мечтали да направят сватба, но все не са имали достатъчно средства или е излизало нещо друго по-важно - деца, жилище, нова работа. Радваме се, че имаме възможност отново да подкрепим три двойки да създадат семейство.“, коментират организаторите.