Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Да бъде ясно на моите приятели в дясно. Не е достатъчно да громиш Мая Манолова, за това че има намерение да се кандидатира за кмет, нито за това че има шансове да бъде избрана, още по-малко за това че някой я бил номинирал. Няма никакво съмнение коя е тя, откъде дойде и накъде се е запътила.

Но ми писна цялата енергия да отива в негативна кампания, в отрицанието на другия, а не в съзиданието и промотиране на собствената солидарна алтернатива, от свършената работа " в къщи".

И ви предупреждавам - битката за София /за другите градове е навсякъде различно/ ако се стигне до Мая против кандидата на ГЕРБ - не си правете илюзии какъв ще бъде резултата. А за да имате кандидат, който да бъде втори не става само с критика на Мая, а с промотиране на по-широка визия, а не някой партиен функционер. Ако е достатъчно убедителен, може да привлече по-широк кръг от подкрепа.

Ясно е, че Борисов няма друг ход освен да издигне Фандъкова. Прекалено късно е за смяната и, прекалено къса скамейка. Томислав Дончев не стига за всичко.

И помнете не ви е Фандъкова проблема, а проблемите на София, несвършената работа, гротескния модел на управление. Бъдете поне веднъж прагматични, рационални, солидарни и се поучете от Имамоглу в Истанбул - успя да сплоти всички - като забрави за това което разделя опозицията /малко по-скромно его/, тотален фокус върху мобилизация на доброволци, на протестния вот.

Изобщо има много да се учим на западна изборна борба от югоизточните ни съседи.

*Коментарът е от фейсбук