Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Екстрадираният българин на римското летище
Екстрадираният българин на римското летище

Български гражданин,обвинен за убийство, обир и пожар, беше екстрадиран в Италия по искане на съдебните власти от Ламеция Терме, област Калабрия, съобщи в.”Джорнале”. Става въпрос за 29-годишния Васил Найденов Иванов, известен като Васко, който според карабинерите убил 75-годишния Андреа Мастрандреа. Българинът е бил екстрадиран от родината си на летище “Фиумичино” в Рим, след което е бил откаран в затвора “Ребибия”.

Фактите, по които е обвиняем, датират от 20 юни 2013 г. Тогава двама престъпници, както се оказaло по-късно – български граждани, се вмъкнали в дома на Мастрандреа, завързали го и го пребили до смърт. Италианецът бил с премазан череп и ребра и бил открит на пода в жилището си в Скаро ди Филаделфия, до Вибо Валентиа.

Според карабинерите убийството станало заради обир. Иванов се вмъкнал в жилището заедно със съучастника си Тихомир Антов Красимиров. Той е разследван, но е на свобода. Властите смятат, че двамата искали да откраднат парите на италианеца, скрити в буркани. Този детайл бил добре познат на Иванов, тъй като бил племенник на гледачката на Мастрандреа и знаел къде крие парите си. Веднага щом влезли в апартамента, двамата крадци се насочили към бурканите, но били видени от жертвата, затова го завързали и били до умъртвяването му. Мъжът бил удрян многократно по черепа, заради което получил кръвоизлив. За да заличат следите си, българите подпалили мебелите в апартамента. На мястото пристигнали по-късно пожарникарите и карабинерите, извикани от сина на жертвата. От престъпниците обаче нямало и следа. След като стигнали до изводите си, карабинерите, разследващи престъплението, поискали съдействие на Интерпол и на българската полиция. От разследването станало ясно, че Иванов печелел предимно от действия, свързани с престъпния свят. Съдията от предварителното следствие на Ламеция Терме поискал екстрадирането на българина.

СНИМКИ Карабинери на Вибо Валентиа
СНИМКИ Карабинери на Вибо Валентиа
Жилището на жертвата, опожарено от двамата българи
Жилището на жертвата, опожарено от двамата българи