Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борисов: Медици, които издават болнични, да внимават много - никак не ми е приятно да арестувам доктори

Премиерът Бойко Борисов призова всички медици, които издават болнични, да внимават много, защото държавата се е заела с подозрителния им скок на 3,5 млн. срещу 2 млн. за миналата година.

"И нещо, което много ме тревожи - болничните са над 3,5 млн. Това е страхотен бич за работодателите. Някой си пълни джобчетата с раздаване на болнични листове. Това са милион и половина повече заболели, което няма как да е истина", заяви Борисов по време на представянето на резултатите от първото тримесечие на 2019 г. за борбата с контрабандата.

В същото време "големи групи от хора взимат болнични и отиват да берат гъби, ягоди", недоволства министър-председателят.

"Никак не ми е приятно да арестувам доктори и медицински лица, защото всички ги уважаваме, но призовавам да спрат тази практика, защото много сериозно сме се заели", апелира премиерът, като напомни за акциите срещу измамите с ТЕЛК с коментара: "виждате какви безобразия се правят там".

"Толкова много искания има за повишаване на доходи и заплати, че всеки лев е важен да влезе в бюджета. Така че, правим го със сърце и душа, защото ни трябват парите", обобщи Борисов по повод засилените комплексни мерки за борба с незаконната търговия на цигари. Премиерът на няколко пъти благодари на главния прокурор, както и на МВР, службите и финансовия министър, за координираните им действия, които свели до нищожно ниски нива контрабандата.