Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мануела Радева
Мануела Радева

По тази причина финансовият консултант Марсел Кутър вероятно няма да получи нищо

Английският финансов консултант Марсел Кутър, който успя да осъди през февруари бившата си приятелка Мануела Радева да му плати 200 000 паунда, вероятно няма да получи и пени. Това е станало ясно по време на ново съдебно изслушване в Лондон по техния спор, съобщават британски медии.

На него 37-годишната българка е била информирана, че трябва да плати първите 50 000 паунда до края на юли, на което тя отговорила с документи за фалит. Радева е била предупредена, че разноските по делото могат да достигнат до 100 000 паунда, ако процесът продължи.

През февруари съдът определи тя да върне на Кутър 182 000 паунда, които и дал с цел инвестиции. Освен това да плати 20 000 паунда разноски по делото и още над 3641 паунда лихви за задържаните пари на англичанина.

Двамата започнали връзка чрез приложението за запознанства Тиндер през 2017 г. Там сънародничката ни се представила за инвестиционен банкер, който работи за американската Ситибанк, необвързана е и търси любов. 57-годишният консултант в петролния бизнес бил заслепен от привлекателния й външен вид и почти веднага тя се преместила да живее в апартамента му в Лондон. Той я обсипвал с дизайнерски подаръци, водил я на скъпи екскурзии. Връзката им продължила 9 месеца. През това време тя успяла да го убеди да й прехвърли в банковата сметка 182 000 паунда, които тя да инвестира.

Пред съда англичанинът обяснил, че Радева го е излъгала за своята професия и освен това се е омъжила за друг само няколко седмици преди да започне отношения с него. Заблудила го, че е висококвалифициран финансов експерт и може да инвестира парите от негово име.

Радева признала, че е била омъжена, но се разделила със своя съпруг и смята себе си за необвързана. Потвърдила, че е получила от него 182 000 паунда, но само част от тях били похарчени за купуване на криптовалута за Кутър, докато останалите отишли за покриване на луксозния им начин на живот. Тя отрича да е заблуждавала англичанина, че е инвестиционен мениджър. Търговията било нейно хоби, с което се занимава вечер.

При новото съдебно изслушване е станало ясно, че англичанинът е сменил своя адвокат и се е доверил на защитник с български корени. Това е Камен Шойлев. Той е завършил право в Кеймбридж и е специалист по финансови и инвестиционни спорове. От професионалната му биография става ясно, че е живял и работил в Русия, Япония, Суадитска Арабия, България и Великобритания.

Пред британски медии Шойлев казва, че ще се опитат с клиента му да оспорят решението за банкрут, представено от Радева, но призна, че ако не успеят, тя може да се измъкне без да плати нищо.

Кутър имаше претенции българката да му върне и 36 000 евро, дадени на заем, а тя настояваше той да й плати 10 000 паунда за вещи, които си оставила в неговия апартамент. Съдът обаче постановил, че тези искове трябва да се разгледат от друга съдебна инстанция.