Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Светослав Костов е новият генерален директор на БНР.

В два поредни дни - на 26 и 27 юни, Съветът за електронни медии изслуша концепциите на Светослав Костов, Митко Димитров, Валери Тодоров, Даниела Манолова и Александър Велев. Днес гласува решението си.

Светослав Костов бе избран с три гласа "за" и два "въздържал се".

Бившият спортен журналист, който е директор на радио "София", се яви първи пред Съвета за електронни медии в конкурса за генерален директор, който започна в сряда.

На изслушването той заяви, че радио "Омбудсман" ще стане част от Българското национално радио. То ще решава обществени проблеми от различен характер, свързани с администрацията и институциите.

Светослав Костов има намерение за 3 месеца да възстанови радио "България", като подкаст - в момента то съществува само като сайт.

Предполага, че може да го превърне и в част от европейски мултимедиен проект, за да се бори с хибридната война. Крайната му цел е радио "България" да бъде възстановено като пълноформатно радио с многоезична мултимедийна и многоканална програма.

Костов смята да работи за разпознаваемост на бранда, звуково ребрандиране на всички програми, както и за увеличаване на младежката аудитория. Това беше акцент в концепцията му и на предишния конкурс за шеф на БНР през 2016 г.

Според Костов е нужна оптимизация в БНР, където в момента работят малко над 1300 души.

По информация на кандидата повечето от тях са на възраст над средната.

За радио "София" той предлага да има повече регионално присъствие. Според Костов, който ръководи медията през последните 3 години, тя е постигнала успех след преформатирането й и излъчването на повече музика.

Въпреки това, пак по неговите думи различни изследвания показват, че слушаемостта на радио "София" е между 0% и 0,5%. Костов ще работи още за по-кратки говорни модули в предаванията на БНР и по-високи заплати на екипа.

Очаквайте подробности!