Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Младият талант предаде своето племе, след като отказа да харчи парите си за скъпи играчки

Каква е мечтата на всеки младок, на когото му предстои да подпише първи професионален договор? Да си купи кола, разбира се! И то да е сравнително нова, мощна и с кожен салон. Когато германското возило е осигурено, позамогналият се футболист бърза да се обзаведе с нови дрехи, маратонки, скъп часовник и златни слушалки, ако останат пари от рязко увеличената заплата.

Това е животът на хиляди млади момчета в България и по света, които сънуват всяка нощ как влизат в първия отбор, прибират една торба с пари и започват да живеят нашироко. Тези дни обаче младото футболно поколение беше шокирано от черна овца, която предаде техните принципи. Родриго Ернандес от “Атлетико” (Мадрид) се оказа подъл предател.Един от най-големите таланти в съвременния футбол упорито отказва да харчи парите си за коли, дрехи, почивки и незабравими приключения с красавиците от кориците.

Родри, както го знаят всички в Испания, доскоро си караше стария автомобил, живееше в общежитие и се дърпаше на настоятелните молби на околните да си направи профил в инстаграм. Сега ситуацията изглежда още по-комплицирана, тъй като на 22-годишния играч му предстои изключително зрелищен трансфер. “Манчестър Сити” са готови да платят за него между 60 и 70 млн. евро,

а заплатата му ще скочи до небето.

Проблемът е само как суперзвездите на “Етихад” ще приемат гледката новодошлият да пристигне на стадиона с автомобил, произведен, когато те още са ритали топките в детската градина. Защото съвсем доскоро Родри се движеше по улиците на Мадрид с престарял “Опел Корса”.

Овехтялото му автомобилче още в началото направи впечатление на съотборници и журналисти на халфа, а подигравките не закъсняха. Всеобщият присмех обаче не направи никакво впечатление на дефанзивния халф, който отказа да промени ежедневието си. А оттам излязоха още смущаващи подробности. Оказа се, че след трансфера си в “Атлетико” (Мадрид) Родри така и не е намерил време и сили да се премести в просторна къща и продължава да живее в университетско общежитие. На всичкото отгоре през свободното си време той гледа филми, чете книги, но не комуникира в социалните мрежи. Някои от другите играчи на мадридския гранд се чудят дали младият им съотборник не трябва да бъде заведен насила на психолог. Други се ядосани, че той предава техния стил на живот, който така грижливо са изграждали и с който толкова много се гордеят. Родриго Ернандес има своето оправдание да стои

толкова далеч

от шаблона.

“За мен колата е средство за придвижване. Не виждам защо трябва да давам толкова пари за нещо ново и лъскаво, при положение че и сегашният автомобил ми върши страхотна работа. А и той има сантиментална стойност, тъй като го купих веднага след като изкарах шофьорска книжка”, обяснява своето отношение към лъскавите играчки в живота Родри.

Сега той е желан от всеки платежоспособен гранд в Европа, но началото на кариерата му не е никак лесно. Започва в школата на “Атлетико”, но след кратък период треньорът го освобождава с мотива, че момчето не разполага с необходимата физика, за да издържи на жестоките натоварвания. Младият талант отива във “Виляреал” и там не забелязват нищо нередно във физическите му данни. Докато се бори за мястото си на терена, Родри предвидливо се записва и да учи, тъй като не е съвсем сигурен, че ще успее във футбола.

Приемат го в университета в Кастейон,

а футболистът-студент отива да живее в общежитието на учебното заведение.

Скоро след това идва пробивът и Ернандес е поканен да играе за първия отбор на "жълтата подводница". Заплатата му скача десетократно, но той не бърза да се откаже от стария си живот, с което впечатлява другите богаташи във “Виляреал”. Странното му за околния свят поведение продължава и след завръщането му в “Атлетико” (Мадрид). Босовете на "дюшекчиите" плащат 20 млн. евро за грешката на техен треньор да обяви Родриго за безперспективен. Халфът бързо се налага в първия състав на Диего Симеоне, а нежеланието му да води лъскав живот удивлява и новите му съотборници. Скромният футболист прави всичко възможно да завърши образованието си и не къса контакти с приятелите в университета.

“Родри си остана съвсем същият въпреки всички невероятни неща, които се случиха в кариерата му”, разказва негов състудент.

Сега Ернандес е изправен пред нови предизвикателства и почти сигурно ще напусне Мадрид.

Самият той е обявил желанието си да напусне. “Гражданите” изглеждат най-настоятелни за подписа му, но и “Байерн” (Мюнхен) е готов да развърже кесията. Който и да спечели това съревнование, 22-годишният играч със сигурност ще влезе в елита на най-скъпоплатените футболисти на Стария континент. Въпросът е

дали ще се поддаде на всеобщия натиск

и най-сетне ще започне да купува коли, къщи и яхти.

Феновете му трудно могат да се ориентират в ситуацията, тъй като, както вече стана дума, Родриго не обича социалните мрежи и не следва общата мода да споделя със света всеки един момент от ежедневието си. Суперталантът предпочита да си стои у дома и да прекарва свободното време в компанията на любимите си хора. Дано поне те имат идея как да похарчат част от парите му, за да не се наложи в един момент да складират.