Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 

Партийната субсидия трябва примерно да е равна на тази в Германия - 1 евро. Във Франция държавата субсидира общо партиите с 66 млн. евро - оказва се обаче, че избирателите там са 66 млн., пак излиза 1 евро.

Оттук насетне съм склонен да приема идеята на ДПС за американския вариант на частните субсидии, но явни, а не под масата, както е сега. И сега се прави това нещо - нека да излезе на бял свят. Освен 1 евро субсидия нека се изкарат на светло частните донори.

Този модел не е само американски. В Германия 3 фондации получават огромни суми пари, които отиват към партиите. Но отиват официално, легално. Даже част от тези пари идват и в България.

Държавата трябва да се занимава с дейността на партиите, но в едни разумни граници. Сега Борисов малко прекали с това 1 лв. на глас, но по този начин той показа, че му е писнало от демагогията на Нинова. И ѝ казва: Като знаеш много - на ти преди конгреса, на ти преди местните избори, на ти преди парламентарните избори. Да те видя какво ще правиш.

Референдумът от 2016 г. постави въпроса чисто популистки. На всеки му се харесва 1 лв. за глас. Или както ДПС сега казва - 0. Това са несериозни неща.

Бойко Борисов, като толкова обича Меркел, да предложи 1 евро.

Анализът е от "24 часа"