Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Всички го обичаха точно това момче. Имаше ненадминатия талант да се усмихва и в най-напрегнатите моменти преди състезанието. Другите все нещо ще се мръщят, ще крещят по хората от екипа си, ще бърникат съсредоточено по моторите си.

А Дейли ще се обърне вежливо и ще те попита дали всичко е наред в живота ти. И ще го направи с такова искрено внимание, че няма как да не ти се прииска да го прегърнеш.

Това написа английски журналист в своята статия, посветена на Дейли Матисън, който загина по време на Супербайк състезание на остров Ман. Вестта за смъртта на 27-годишния състезател беше приета тежко в света на високите скорости, защото младокът наистина се радваше на огромен брой почитатели не само сред феновете, но и сред журналистите и дори съперниците си на пистата.

"Не мога да повярвам, че го няма. Дейли беше от хората, за които вярваш, че са вечни. Имаше страхотен живот, хубава кариера и много вяра в бъдещето. Опираше се и на огромния си опит и не беше от лудите глави, които сякаш сами си търсят белята", разказа колега на загиналия пилот.

Британецът обаче не успя да се справи с предизвикателствата на най-опасната писта в света. Той изгуби контрол над машината си в началото на третата обиколка, а дошлите на мястото спасителни екипи се оказаха неспособни да му помогнат. Матисън е поредната жертва на това трасе на смъртта. Състезанията там се провеждат от 1907 г. насам и

през тези 112

години са загинали

над 250 души

Причина за многобройните инциденти са острите завои, както и резките изкачвания и спускания.

Дейли познаваше добре тази писта, на която се престрашава да кара за първи път през 2013 г. Миг невнимание или сгрешена преценка обаче се оказват фатални в състезание, по време на което мотористите летят с над 200 км/ч.

Ужасяващата катастрофа става пред очите на съпругата и 3-годишната дъщеричка на британеца. Двете следват неотлъчно Дейли по състезанията. Натали едно време бе сред красавиците на пистата, които са ангажирани да се грижат за доброто настроение на публиката. В адската жега и мириса на бензин пламва искра, която запалва пожара на любовта. И това в никакъв случай не са някакви високопарни изхвърляния.

"Обичах го повече

от всичко на света

Спомням си, когато първия път дойде, усмихна ми се и заяви самонадеяно, че не е срещал по-красиво момиче на света. На момента се влюбих в него и след това нито веднъж не съжалих за избора си", просълзява се Натали. Животът й не се променя особено, след като се жени за Дейли. Е, има една съществена разлика. Тя вече е на трибуните, а в скута й се гушка дъщеря й Дейзи.

Момиченцето много бързо свиква с рева на моторите и не се отделя от баща си до самия старт на състезанието. Затова и става пряк очевидец на катастрофата, която отнема живота на баща й.

"Дейли мина покрай нас и малко след това катастрофира. В първия момент помислих, че се разминал с ожулвания и се надявах сам да се изправи. Тръгнах натам, но ме пресрещна някакъв човек и каза: "Съпругът ви е мъртъв". Не знаех какво да направя. Повтарях като машина на Дейзи, че татко е паднал и се е ударил, но ще му мине. Шокът дойде след това", разказва младата жена, която вече е вдовица.

В този най-тежък момент от живота Натали се връща към сватбеното си тържество преди 4 години. В най-щастливия миг тогава Дейли я придърпва към себе си и я заклева да не страда, когато един ден той загине на пистата.

"Радвай се на всеки миг с мен, защото не очаквам да живея много дълго", къде на шега, къде на истина казва на своята любима Дейли Матисън. През следващите години Натали трепери по време на всяко състезание и ето че

накрая най-лошото наистина се случи

"Стотици хора изразиха подкрепата си към семейството ни. Мнозина обещаха да помогнат финансово, други настояват да ме подкрепят психически. В момента не мога да отговоря на всички. Ще ми трябва време да се възстановя. И съм сигурна, че името на съпруга ми никога няма да бъде забравено. Той беше не само велик пилот, но и изключително добър човек. А такива се помнят", опитва да намери някаква утеха в себе си Натали Матисън.