Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Катастрофата на обходния път на Враца през декември 2017 г. Снимка от архива на автора.
Катастрофата на обходния път на Враца през декември 2017 г. Снимка от архива на автора.

Врачанският окръжен съд призна за виновен 23-годишния Николай Н., който в края на 2017 г. катастрофира край Враца и на място загина 20-годишната му приятелка Мариана С. Подсъдимият получи ефективна присъда от 3 години и 4 месеца, която може да се обжалва пред Апелативния съд в София.

Неправоспособният шофьор си купил в столицата БМВ без договор и и с тази кола тръгнал за Монтана да закара приятелката си при близките й след като вече бил под въздействието на наркотици.

На северния обходен път на Враца водачът без книжка внезапно навлязъл в насрещното платно се ударил челно в товарен автомобил ДАФ с влекач и прекачено полуремарке, натоварен с метални колелета за влакове. Свидетел на сблъсъка се обадил на телефон 112, а возещото се на предната седалка момиче било качено тежко ранено в линейка и на път за врачанската болница починало без да дойде в съзнание.

По делото е била изготвена токсилогична експертиза, която констатирала наличие наркотици в предоставената проба на кръв на подсъдимия. Експертите установили амфетамин и специфичен метаболит, доказващ употреба на вещество, съдържащо тетрахидроканабинол.