Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дюрек е духовен водач на холивудски звезди, сред които и Нина Добрев

Кралските фамилии в Европа отново са изправени пред сериозно изпитание. Още един техен представител е влюбен в американец с тъмен цвят на кожата и без благороднически произход. Това е 47-годишната норвежка принцеса Марта Луиз, четвърта по линията за наследяване на трона и майка на три дъщери.

Но за разлика от британския принц Хари, който дълго опипваше почвата, преди да разкрие връзката си с Меган Маркъл, тя съобщи за своя любим възможно най-публично чрез инстаграм, като преди това го посрещна с целувка на летището в Осло и го откара лично в своя дом. След това двамата дадоха съвместно интервю по норвежката телевизия и обявиха, че

започват серия

от семинари

“Принцесата

и шаманът”

Изборът на тема не е случаен, тъй като възлюбеният на Марта Луиз е действащ духовен водач и лечител. Истинското му име е Дюрек Верет, но е познат повече като Шаман Дюрек.

Преди да стане духовен наставник на известни личности в Холивуд, сред които актрисата с български корени Нина Добрев и звездата Гуинет Полтроу, той е бил модел и актьор.

44-годишният Дюрек е роден в Калифорния. Баща му е от Хаити, а майка му е от норвежко-индийски произход. Започва да изучава тайните на шаманизма от своята прапрабаба, когато е на 12 г. Твърди, че е шесто поколение духовен водач и лечител, но първоначално не тръгва по този път. През 1996 г. става модел на дрехи. След това взема участие в телевизионно шоу, където интервюира хора, които са изпитвали свръхестествени преживявания. Постепенно влиза в света на звездите и започва да им помага да опознават своята истинска същност.

Макар да е много активен в социалните медии, където предлага уроци за усъвършенстване на духа и тялото, Шаман Дюрек не е споделял да е имал любовни отношения с някого. Започва да го прави, след като в живота му в началото на тази година влиза Марта Луиз. Първоначално всички мислят, че тя просто е поредната му известна клиентка. Още повече че норвежката принцеса никога не е крила интереса си към нематериалния свят и отдавна

твърди, че

разговаря с ангели

След като обаче се появяват първите съобщения за серия от семинари на двамата в Норвегия, Дания и Лондон, Марта Луиз решава да постави нещата на мястото им. “Шаман Дюрек промени моя живот, както е направил с много други. Той ме накара да осъзная, че безрезервна любов наистина съществува на тази планета. Възприема ме такава, каквато съм, без страх и без да задава въпроси. Кара ме да се смея повече от всеки друг”, написа в инстаграм тя и публикува няколко техни снимки.

Дюрек твърди, че е бил женен за норвежката принцеса Марта Луиз и в предишни животи.
Дюрек твърди, че е бил женен за норвежката принцеса Марта Луиз и в предишни животи.
Принцесата призова критиците си “да задържат конете си за малко”. “Вие не може да избирате вместо мен или да ме съдите. Аз

не избирам своя

мъж, за да се

харесам на

някой от вас

или пък да вляза в нормите и кутийките, които сте създали за мен в своето съзнание. Аз не живея там, нито пък обитавам илюзиите, които сте изградили за мен. Аз просто избирам от любов”, написа още Марта Луиз.

Изпреварващото ѝ послание обаче не свърши много работа. Норвежки вестник писа, че тя тласка към катастрофа кралското семейство, като подкопава неговия авторитет с новата си връзка и твърденията, че може да лекува и говори с ангели. Един от семинарите на принцесата и шамана трябваше да се проведе в църква, но местният епископ оттегли поканата си към двойката, след като станаха ясни любовните им отношения.

На друго място се оказа, че залата е пълна с журналисти вместо с хора, които искат да поемат по пътя на самопознанието. И макар снимането и записването на спиритуалните им сеанси да бе забранено, се появиха кратки видеа.

От тях става ясно, че Марта Луиз е променила светогледа си, след като започнала да се вслушва в своя вътрешен глас и се

научила да се обича

Затова смята, че трябва да сподели с повече хора опита си, както и наученото от Шаман Дюрек. “Няма нужда да страдате повече, да се сравнявате с други. Вие сте създадени като уникален човек и трябва да се радвате на това всеки ден, когато се събуждате, а не да се сърдите”, се чува да казва той на изтеклите записи. Оказва се, че на всеки от семинарите шаманът прави пречистващ сеанс на избран човек от публиката. Момиче, което е подложено на такъв, разказа пред медиите, че е почувствала голямо разтрисане, плакала е, смяла се е и накрая е изпитала невероятно спокойствие.

Шаманът с американската актриса с български корени Нина Добрев, която е негова клиентка.
Шаманът с американската актриса с български корени Нина Добрев, която е негова клиентка.
Марта Луиз не за първи път е критикувана, че използва своето положение, за да рекламира алтернативни лечебни практики. През 2014 г. британската ясновидка Лиса Уилямс, която е известна с общуването си с мъртви, е поканена да изнесе лекция в училище в Осло, на което принцесата е сред спонсорите. До среща на учениците с нея обаче не се стига, тъй като се появяват много противници сред родителите. Още тогава се чуват гласове, че Марта Луиз трябва да се откаже от титлата си на принцеса, ако иска да се занимава с такива неща. След появата на Шаман Дюрек в живота ѝ тези предложения стават съвсем настоятелни.

Всъщност още през 2002 г. норвежкият крал

Харалд V отнема

титлата “кралско

височество”

на дъщеря си

Това става обаче по нейно настояване, за да може да развива частен бизнес. Марта Луиз е квалифициран физиотерапевт, но не се занимава с това. Организира представления, по време на които се разиграват народни приказки и пеят норвежки хорове. Макар интересите ѝ да са много извън задълженията на членовете на кралското семейство, засега няма намерение да се отказва от титлата “принцеса”. Ако се бе родила след 1990 г., Марта Луиз щеше да е следващият монарх на Норвегия, но сега това право се пада на по-малкия ѝ брат и на двете му деца. Едва след това идва ред на първородната дъщеря на крал Харалд V и кралица Соня. Причината е действал в миналото закон, даващ предимство на мъжките деца при наследяване на трона.

Любопитно е, че

майка ѝ - кралица

Соня, също няма

благороднически

произход

Тя е родена в семейство на търговец на дървен материал, което първоначално се оказва пречка да се омъжи за бъдещия крал Харалд. Двамата имат 9-годишна връзка, преди да сключат брак. Налага се Харалд да заплаши родителите си, че няма да се ожени за никоя друга, което би означавало край на управляващата династия, тъй като е единствен наследник.

Затова и когато през 2002 г. Марта Луиз решава да се омъжи за писателя Ари Бен, никой не го приема за странно. По-скоро изненадата идва 14 години по-късно, когато обявяват своя развод, тъй като мнозина смятат, че си подхождат със своята ексцентричност.

Днес по същия начин мислят и за новата ѝ любов. Шаман Дюрек обаче има друго обяснение. Той твърди, че

се познава с Марта

Луиз от предишни

животи и са били

женени много пъти

Затова смята, че събирането им отново в този момент е, за да излекуват света заедно. Майката на Дюрек му предсказала, че ще има романтична връзка с норвежка принцеса още докато бил тийнейджър. “Каза ми, че един ден някой от страната на нейните корени Норвегия ще ме намери и ще изпълни сърцето ми с толкова много радост. Когато попитах кой ще бъде това, тя каза: една принцеса. Тогава аз много се смях”, пише в инстаграм шаманът.