Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шокиращата загуба на Антъни Джошуа даде хляб на слуховете, че мачът му с Руис е нагласен в името на пачките с долари

Цял живот тренировки и лишения, а после дойде дебеланкото от дюнерите и те направи за смях. Това е най-разпространяваната шега в интернет по адрес на Антъни Джошуа. Британецът едва ли оценява по достойнство закачката. Довчера той живееше с реномето на непобедим боксьор, а днес е обект на злостни подигравки. Представете си само какво му е в душата на Антъни, въпреки че самият той си е виновен за всичко, което му се струпа на главата.

Световният шампион в тежка категория със сигурност подцени Анди Руис, който повече изглеждаше като клиент на някой дебелариум, отколкото като професионален боксьор. Началото на мача в "Медисън Скуеър Гардън" също оправдаваше прогнозите на фенове, специалисти, букмейкъри и професионални врачки. Джошуа започна да обработва дебеланкото и изглеждаше, че той е на път да се строполи на земята, за да не пострада твърде тежко и да се налага да го карат в болница.

После стана като по филмите. И то като тези, изработени от Куентин Тарантино. Мексиканецът сякаш тайничко сръбна от отварата на Астерикс и на свой ред подпука Джошуа. Развръзката е добре известна, а боксовият свят продължава да се чуди какво точно се случи. Веднага след сензационната загуба се появиха съвсем основателни съмнения, че мачът може да е бил уреден по втория начин с цел двамата боксьори и техните мениджъри да спечелят адски много пари до края на годината.

Още преди началото на звездния сблъсък главните действащи лица включиха клауза в договора, според която ще направят реванш преди 31 декември 2019. Само си представете с какъв интерес се очаква вторият им мач след сензационната развръзка на първия. Билетът ще се разменя срещу кюлче злато, телевизиите ще

похарчат годишните си бюджети за спорт,

за да излъчат поправителния изпит на Джошуа срещу пухкавия, но и адски корав Анди Руис.

Да не говорим какъв е ефектът от победата в родината му. Боксът е на изключителна почит в Мексико и победата на местната знаменитост още повече ще нагнети напрежение, интерес, финансов ресурс.

Подобни разсъждения съвсем естествено никога няма да бъдат доказани и само могат да навредят на световния спорт, който и без това страда от постоянните обвинения за корупция, черно тото и симулативна игра в името на

лесната парична печалба.

По-добре би било да повярваме на новата версия, че Джошуа е излязъл на ринга със сътресение на мозъка, получено по време на подготовката за мача. Това би оправдало нелогичните действия на британеца, който по едно време сякаш доброволно прехвърли инициативата в ръкавиците на Руис. Интересното е, че Джошуа не тръгна да се оправдава и да сипе закани. В доста миролюбив стил той обяви, че животът продължава и целта му е да подобри своето представяне, за да се върне на върха. Сега въпросът е дали Антъни и мениджърите му ще направят всичко необходимо, за да бъде организиран реваншът през есента. Ако това наистина се случи, Руис ще трябва да се откаже от титлата, която току-що спечели. Защото според боксовите закони той е длъжен да я защити именно срещу Кубрат Пулев.

Тези дни се заговори, че Руис ще захвърли шампионския колан само и само да се бие отново срещу Джошуа. За овакантения приз пък щели да спорят Кубрат Пулев и Тайсън Фюри. Българският боксьор обаче отхвърли подобна възможност и пожела да се изправи срещу новата сензация в бокса, за да му отнеме титлата и да му смачка самочувствието.

"Вече започнахме преговори с Руис. Не виждам причина двубоят да не се проведе през ноември. Говорим за Лас Вегас", заяви Пулев, който е

официален претендент на IBF.

От лагера на Руис засега не са коментирали възможността той да се изправи срещу Кобрата. Мексиканецът настоява да се бие отново с Джошуа, и то на родна земя.

"Представям си какво зрелище ще бъде този мач. Искам да зарадвам хората в родината ми, а и не се съмнявайте, че ще направим невиждано посрещане на Джошуа. Целият свят иска този мач", категоричен е най-известният дебеланко в света тези дни.